Προκαταβολή σύνταξης: Τελευταία ευκαιρία για πληρωμή πριν το Πάσχα

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Χρήματα

Τελευταία ευκαιρία για να κάνει αίτηση για προκαταβολή των εκκρεμών συντάξεων έχουν σήμερα όσοι θέλουν να πληρωθούν προκαταβολή και αναδρομικά πριν το Πάσχα.

Σήμερα, 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή της σύνταξης, που ανέρχεται στα 360 – 384 ευρώ ανά μήνα αναμονής.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ  (https://www.efka.gov.gr).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και μετά για αιτήσεις, αλλά η πληρωμή όσων υποβάλλουν αίτηση μετά τις 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα μετά το Πάσχα.

Τσακλόγλου: Θα μειωθεί ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων

Μαζί με την προσωρινή σύνταξη, οι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αρχικής αίτησης συνταξιοδότησης.

Επίδομα θέρμανσης 2021: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Για παράδειγμα, αν κάποιος ασφαλισμένος έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης τον Φεβρουάριο του 2019 και άρα η αίτησή του εκκρεμεί δυο χρόνια, θα λάβει αναδρομικά 9.216 ευρώ και θα λαμβάνει 384 ευρώ το μήνα μέχρι την έκδοση της προσωρινής ή την οριστικής του σύνταξης (εφόσον δικαιούται 384 ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν υποβληθεί μέχρι περίπου 37.000 αιτήσεις, την στιγμή που οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεπερνούσαν στα τέλη Δεκέμβρη τις 150.000.

Πολλές είναι πάντως οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που δεν μπήκαν στην διαδικασία της υποβολής αίτησης, είτε γιατί χρωστούν εισφορές άνω των 20.000 ευρώ στο πρώην ταμείο τους (και άρα τίθενται αυτομάτως εκτός δικαιούχων), είτε γιατί θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα καθυστερήσει η χορήγηση της κύριας συνταξής τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top