UBS για επενδυτικό κλίμα: Αισιοδοξία από εμβόλια και εκλογή Μπάιντεν 

Αλλά οι επενδυτές δε βλέπουν επιστροφή στην κανονικότητα πριν τον Ιούλιο  

UBS γραφεία

Η πρόοδος σε σχέση με το εμβόλιο για τον κορωνοίό  και τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ ενισχύουν την αισιοδοξία στην αγορά, σύμφωνα με την έκθεση της UBS για το επενδυτικό κλίμα.  

Εμβόλια: Έφοδος στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca με εντολή της Κομισιόν

Σε όλον τον κόσμο, επενδυτές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σε σχέση με την οικονομία και τη χρηματιστηριακή αγορά. Η πλειονότητα όμως των επενδυτών δεν προβλέπει επιστροφή στην κανονικότητα πριν από τον Ιούλιο του 2021

Αυξήθηκε 12,1% η κατανάλωση των νοικοκυριών στην ευρωζώνη  

Συγκεκριμένα, η  πλειονότητα των ερωτηθέντων της έρευνας (60%) έχει θετικές οικονομικές προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 55% πριν από τρεις μήνες. Το 63% των επενδυτών δεν πιστεύει ότι η ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα τους επόμενους έξι μήνες. Μεταξύ αυτών των ερωτηθέντων, μόνο το 48% είναι αισιόδοξο σχετικά με την οικονομία. Το 37% των επενδυτών αναμένει ότι η οικονομία θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς το επόμενο εξάμηνο, ενώ το 80% εξ αυτών εκφράζει πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία για την οικονομία. 

Σε σχέση με τους επόμενους έξι μήνες, το 61% των επενδυτών είναι επίσης όλο και πιο αισιόδοξο για τη χρηματιστηριακή αγορά, αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σε διεθνές επίπεδο. Ο επενδυτές αναμένουν, σε παγκόσμια κλίμακα, ότι η αγορά θα επωφεληθεί από την πρόοδο που σημειώνεται σε σχέση με τα εμβόλια κατά της COVID-19 (72%) και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο του αποτελέσματος των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες (62%).

IΟΒΕ: Καλό και κακό σενάριο στην οικονομία ανάλογα με τον Covid - 19

Μεταξύ των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, το 72% είναι αισιόδοξο για την πορεία της δικής του επιχείρησης τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό υψηλότερο από το 69% του τρίτου τριμήνου, λόγω της δυναμικής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (45%), της προόδου στον τομέα του εμβολίου (43%) και της ευνοϊκής νομισματικής πολιτικής (40%). Περίπου το ένα τρίτο των ιδιοκτητών επιχειρήσεων (32%) σχεδιάζει να προσλάβει εργαζομένους, σε σχέση με το 30% πριν από τρεις μήνες. Ωστόσο, το ποσοστό των ιδιοκτητών επιχειρήσεων που σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό αυξήθηκε επίσης, κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. 

Οι επενδυτές εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις βιώσιμες επενδύσεις, καθώς το 54% σκοπεύει να αυξήσει τις τοποθετήσεις του. Οι μισοί επενδυτές αναμένουν ότι οι βιώσιμες επενδύσεις θα σημειώσουν τις καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές επενδύσεις, ενώ το 29% αναμένει ισοδύναμες επιδόσεις.

Δείτε τα γραφήματα για τα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας: UBS ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top