Εμβόλια: Έφοδος στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca με εντολή της Κομισιόν

Στα άκρα ο «πόλεμος» για την προμήθεια των εμβολίων

Όσα μετέδωσε ο ανταποκτριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, για τη συνάντηση που είχε η AstraZeneca με την ΕΕ 

Στα άκρα φτάνει ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κομισιόν και την AstraZeneca, εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις παραδόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Εμβόλια: Το 2023 θα έχει εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων»

Η ολλανδική εφημερίδα Der Standaard, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της, πως η Κομισιόν ζήτησε να πραγματοποιηθεί έφοδος στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας στο Σενέφε, για τις οποίες η εταιρεία είχε επικαλεσθεί προβλήματα παραγωγής, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Όπως αναφέρει, μετά από αίτημα της ΕΕ, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων επιθεώρησε τον τομέα παραγωγής των εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο. Επικαλέστηκε, μάλιστα, δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας, Φρανκ Βαντενμπρούκε. 

Κυριακίδου για ΑstraZeneca: Yπάρχουν και ηθικές ευθύνες για τα εμβόλια

«Ο στόχος είναι να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Εμβόλιο AstraZeneca: Πιθανόν την Παρασκευή η έγκριση από την Ευρώπη

«Η επιθεώρηση διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Βαντενμπρούκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέσα στις επόμενες μέρες θα συνταχθεί έκθεση για τα αποτελέσματα της επιθεώρησης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top