Νέο μέτρο ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις: Ξεκινά επιδότηση πάγιων δαπανών

Η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών για τους δικαιούχους

Νέο μέτρο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ειδικότερα, με διάταξη νόμου που θα κατατεθεί άμεσα, διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών. 

Νέα μέτρα στήριξης για εστίαση εν αναμονή του ανοίγματος

«Η κυβέρνηση προχωράει στην αξιοποίηση του άρθρου 3.12 του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις και με διατάξη νόμου που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, διαμορφώνεται προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών» είπε χαρακτηριστικά σε επίκαιρη επερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τον σχεδιασμό αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου ανάκαμψης. 

Σταϊκούρας στο Eurogroup: Καταλύτης οι μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη

Το προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης: 

  • αφορά σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά
  • δύναται να χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της επιδότησης παγίων δαπανών, στο πλαίσιο της στήριξης για τις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων
  • αφορά επιχειρήσεις κλάδων που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και ζημία κατά την προηγούμενη περίοδο, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση προχωράει εντατικά την τεχνική προετοιμασία του νέου μέτρου, από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συμμετέχει με προτάσεις στις διαπραγματεύσεις, για την επικαιροποίηση, τη βελτίωση και την επέκταση του προσωρινού πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι σε εξέλιξη. Οι διαπραγματεύσεις έχουν αντικείμενο υψηλότερα ανώτατα όρια χρηματοδότησης και νέα καλύτερα δεδομένα για τις επιχειρήσεις.

«Καλησπέρα, είμαι ο Σταϊκούρας»: Όταν ο ΥΠΟΙΚ κάλεσε πολίτες με καταγγελίες

Σήμερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής για «ατεκμηρίωτες και άστοχες αναφορές» και για «ανευθυνότητα». Νωρίτερα, το ΚΙΝΑΛ είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. «Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η πρόεδρος και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση, στην οποία εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί την αντιμετώπιση της κρίσης και τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες αυτής» είπε. 

Απαντώντας στις επικρίσεις του Κινήματος Αλλαγής ότι η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία να αντιδράσει γρήγορα για την ανάσχεση της ύφεσης και των κοινωνικών προβλημάτων, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η αμεσότητα της αντίδρασης της κυβέρνησης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πρώτη δέσμη μέτρων ανακοινώθηκε ήδη από τις 9 Μαρτίου 2020.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top