Στόχος να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με click in shop

Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Στο άνοιγμα των καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία παραμείνουν σε καλά επίπεδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων θα παρθεί την Πέμπτη, όταν θα συναντηθούν και θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Lockdown: Θα ανοίξουν πρώτα τα καταστήματα με ρούχα και παπούτσια

Το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς προβλέπει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, θα ισχύσει η μέθοδος του click in shop, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει η δοκιμή.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με click away και click in shop   

Το click away θα συνεχίσει να υπάρχει για τα καταστήματα, που λειτούργησαν και κατά τη διάρκεια των εορτών με αυτόν τον τρόπο.

Και στις δύο περιπτώσεις θα απαιτείται το κλείσιμο ραντεβού. Στο click in shop η πώληση θα γίνεται εντός του καταστήματος, ενώ στο click away η παράδοση του προϊόντος θα γίνεται εκτός.

Όσον αφορά το click in shop, θα υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ανά κατάστημα, που θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά του, ενώ πιθανόν να τεθεί και χρονικό περιθώριο για την παρουσία του πελάτη στο μαγαζί.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε βέβαιος ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Θα εκπλαγώ απίστευτα εάν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τόνισε πως οι έμποροι πιέζουν να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα, και όχι με click in shop και click away, υπό αυστηρά μέτρα όμως, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού και πως έχουν καταθέσει την πρόταση αυτή στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Lockdown: Κάθε Παρασκευή θα ανακοινώνονται νέα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνουν την Παρασκευή, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ωστόσο ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμονών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας επίσης στον Σκάι, είπε πως είναι πρόωρο να μιλάμε για άνοιγμα με click in shop.

Γώγος: «Πιθανό ένα αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου»

«Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το click away, να τρέξει και στη συνέχεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγματα», εξήγησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top