Mετά την καραντίνα έρχονται φορολογικοί έλεγχοι

Ανοίγουν χιλιάδες φάκελοι ακινήτων

Η πρωτοφανής κρίση έβαλε "φρένο" στους φορολογικούς ελέγχους, αλλά τα πράγματα αλλάζουν μπαίνοντας στο 2021. 

Ραβασάκια της εφορίας σε 100.000 φορολογούμενους


 Η εντολή που έφτασε στις αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 23.800 έλεγχοι “βαρέων- βαρών”, με αντικείμενο τις... καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και πάνω από 16.000 έλεγχοι στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων.

Ακτινογραφία σε  ακίνητη περιουσία επιχειρήσεων-νοικοκυριών

Τραπεζικοί λογαριασμοί θα ανοίξουν, προκειμένου να "δέσουν" υποθέσεις αδικαιολόγητου πλουτισμού και απόκρυψης εισοδημάτων, ενώ οι Ράμπο της ΑΑΔΕ θα εξαπολύσουν σαφάρι για περιπτώσεις λαθρεμπορίου καυσίμων, κυκλώματα έκδοσης και λήψης τιμολογίων "μαϊμού", απάτες με το ΦΠΑ. 

Έλεγχοι Αμερικανικού τύπου για τον εντοπισμό φοροφυγάδων 

Οι έλεγχοι δε θα γίνονται στα "τυφλά", αλλά με "εργαλεία" και μεθόδους που χρησιμοποιεί η φοβερή και τρομερή Οικονομική Αστυνομία των ΗΠΑ. 
 
Ήδη συλλέγονται πληροφορίες από το εξωτερικό και θα ακολουθήσουν εκτεταμένες διασταυρώσεις. Παράλληλα θα αξιοποιηθούν στοιχεία από διευρυμένες βάσεις δεδομένων, όπως το Κτηματολόγιο και το Μητρώο Τραπεζικών Καταθέσεων, ενώ τα αδήλωτα εισοδήματα θα εντοπίζονται με συγκρίσεις εξόδων, εσόδων, δανείων, καταθέσεων, ακινήτων, ακόμα και του τζίρου ή των κερδών ομοειδών επιχειρήσεων!

Ανοίγουν χιλιάδες φάκελοι ακινήτων 

 Ραβασάκι για ραντεβού με την εφορία, θα λάβουν και τουλάχιστον 2.500 φορολογούμενοι με ανοικτές υποθέσεις φόρων ακινήτων

Στο στόχαστρο μπαίνουν μεταβιβάσεις αξίας άνω των 80.000 ευρώ, απαλλαγές α’ κατοικίας, φάκελοι κληρονομιών και γονικών παροχών.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top