«Ζεστό χρήμα» ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το οικονομικό επιτελείο

Εβδομάδα πληρωμών σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις 

Περισσότερο "ζεστό" χρήμα ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να στηρίξει επιχειρήσεις κι εργαζόμενους, την ώρα που ανεβαίνει ο "πυρετός" της προετοιμασίας για το Ταμείο Ανάκαμψης

Μητσοτάκης: «Πάνω από 70 δισ. ευρώ στην Ελλάδα»

Συγκεκριμένα, άλλα 800 εκ με 1 δισ ευρώ, ετοιμάζεται να ρίξει το οικονομικό επιτελείο για επιδοτούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. 

Μέσα στον Αύγουστο θα ενεργοποιηθεί και η δεύτερη φάση για δάνεια με κρατική εγγύηση, που θα φτάσουν στα 3,5 δισ ευρώ. Θέμα ημερών είναι, επίσης, η εκταμίευση 1,5 δισ από το ΕΣΠΑ, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών πατάνε γκάζι για άλλο 1 δισ δανείων μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Τα βρήκαν οι Ευρωπαίοι: Έκλεισε η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Το πακέτο μέτρων μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τη δυναμική της οικονομίας, με βάση πάντα τον διαθέσιμο δημοσιονομικό και ταμειακό χώρο» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.    

«Κάθε μέρα που περνάει η πραγματικότητα διαψεύδει την τεχνητή κυβερνητική προπαγάνδα για τη "μεγάλη επιτυχία της χώρας" σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης» σχολίασε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.  
 
 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
 

Ως σήμερα, οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την αποζημίωση των 534 ευρώ, ενώ ξεκινάνε και οι πληρωμές του 60% του μισθού για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ".

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνεται σε 76.000 δικαιούχους

 Ως την Παρασκευή οι εποχικά εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την έκτακτη αποζημίωση, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν στους λογαριασμούς τους την κρατική συμμετοχή για το Δώρο Πάσχα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top