Δώρο… Πάσχα: Επιστροφή φόρου τον Απρίλιο για χιλιάδες φορολογούμενους

Ξεχωριστό εκκαθαριστικό φέτος οι σύζυγοι

Δώρο… Πάσχα με επιστροφή φόρου τον Απριλίου ετοιμάζει η εφορία για χιλιάδες φορολογουμένους.

Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων, το Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναµένεται να ανοίξει το αργότερο έως τα µέσα Μαρτίου.

Αυτό σηµαίνει ότι οι φορολογούµενοι που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως το τέλος Μαρτίου και το αποτέλεσµα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό, θα δουν το ποσό της επιστροφής του φόρου στον τραπεζικό τους λογαριασµό πιθανότατα και εντός του Απριλίου.

Πότε συμφέρει τους συζύγους να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση

Παράλληλα, με δεδομένο ότι πλέον οι σύζυγοι θα λάβουν ξεχωριστικό εκκαθαριστικό, είναι πολύ πιθανό να εµφανιστεί για πρώτη φορά το εξής «φαινόµενο»: ο ένας σύζυγος να εισπράττει στον τραπεζικό της λογαριασµό την επιστροφή φόρου τον Απρίλιο ή τον Μάιο και ο άλλος να ξεκινά να πληρώνει τον δικό του φόρο εισοδήµατος από τον Ιούλιο.

Πότε θα πληρωθεί ο φόρος

Αν και εξετάστηκαν σενάρια για το "σπάσιµο" της πληρωµής του φετινού χρεωστικού εκκαθαριστικού σε περισσότερες, αλλά µηνιαίες δόσεις, τελικά κρίθηκε σκόπιµο να µην προκληθεί περισσότερη σύγχυση στους φορολογούμενους.

Έτσι, ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί και φέτος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top