Μειωμένη σύνταξη έως 30% για τους νέους συνταξιούχους!

Συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων μετά τις 13/5/2016

Οι παλιοί συνταξιούχοι γλίτωσαν από "ψαλίδι" 18%, ωστόσο όσοι βγήκαν στη σύνταξη την τελευταία διετία ή πρόκειται να βγουν από εδώ και πέρα, αντιμετωπίζουν μειώσεις ως και 30%!

Όπως δηλώνει ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος «πολλοί είδαν σημαντικά χαμηλότερα ποσά συντάξεων, από αυτά που θα έπαιρναν εάν συνταξιοδοτούνταν με το προηγούμενο καθεστώς. Είναι άνιση μεταχείριση για συνταξιοδότηση με διαφορά λίγων ημερών». 

Ας πάρουμε για παράδειγμα ασφαλισμένο του πρώην ΤΕΒΕ, με συντάξιμες αποδοχές 1.448 €. Με το παλιό σύστημα θα έπαιρνε 1.016,50 ευρώ, ενώ τώρα η σύνταξη του θα είναι περίπου 350 ευρώ μικρότερη. Ασφαλισμένος του ΙΚΑ, με συντάξιμες αποδοχές 2.300 ευρώ, δηλαδή υψηλόμισθος, θα έπαιρνε 1.178,17 ευρώ, αλλά πλέον θα πρέπει να αρκεστεί σε μικρότερη σύνταξη κατά 215 ευρώ. 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΑΓΩΣΕΙ" Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων. Αν "πέσει" ο νόμος Κατρούγκαλου, τότε ανοίγει ο δρόμος για διεκδικήσεις από τους νέους συνταξιούχους και το Ενιαίο Δίκτυο ετοιμάζεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

"ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 

Οι αιτήσεις για τα αναδρομικά των παλιών περικοπών αγγίζουν, πλέον, τις 400.000.  Από τη Δευτέρα, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top