Νέο επίδομα για ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο – Ποιοι το δικαιούνται

Έως 210 ευρώ σε 300.000 νοικοκυριά

επίδομα ενοικίου

Ένα νέο επίδομα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2019 σε όσους μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο, δίνοντας έτσι ανάσα σε περίπου 300.000 νοικοκυριά. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», το ποσό με το οποίο θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο θα κυμαίνεται από 70 – 210 ευρώ, ενώ και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. 

Πώς καθορίζονται τα ποσά

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στον καθορισμό του ύψους του επιδόματος κύριος παράγοντας θα είναι ο αριθμός των παιδιών σε κάθε οικογένεια. 

Έτσι για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά το ποσό θα είναι 70 ευρώ τον μήνα και από εκεί και πάνω για κάθε μέλος της οικογένειας, ενήλικο ή ανήλικο θα προστίθενται 35 ευρώ τον μήνα. 

Για ένα ζευγάρι π.χ χωρίς παιδί το ποσό θα είναι στα 105 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί στα 140 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά στα 175 ευρώ κ.ο.κ

Σε ό,τι αφορά σε μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα το ποσό για το πρώτο παιδί καθορίζεται στα 70 ευρώ.

Πώς θα πάρουν οι δικαιούχοι τα χρήματα

Όσοι δικαιούνται το επίδομα θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί σύντομα γι’ αυτόν τον σκοπό και θα μοιάζει με εκείνη του κοινωνικού μερίσματος και του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης. 

Κριτήρια

Τα κριτήρια δεν έχουν καθοριστεί ακόμα με σαφήνεια, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία θα υπάρχει μια κλιμάκωση από τα 120.000 ως τα 180.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, ενώ σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό θα ξεκινάει από τα 7.000 τον χρόνο για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνει ως τις 21.000 ευρώ τον χρόνο για οικογένειες με παιδιά.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top