Στην Αθήνα σήμερα το μεγάλο αφεντικό της Gazprom

Θα συναντηθεί στις 16:00 με τον Α. Τσίπρα

Στην Αθήνα σήμερα το μεγάλο αφεντικό της Gazprom

​Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο επ��κεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη.

Το μεγάλο αφεντικό του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Π. Λαφαζάνη και στις 16:00 με τον Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης η ενεργειακή συνεργασία Αθήνας – Μόσχας και η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση για το ελληνικό τμήμα του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως την ΠΓΔΜ, εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξουν και πρόσθετα οφέλη για την Ελλάδα, όπως η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας.

Την Τετάρτη μάλιστα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης θα μεταβεί στη Σόφια για να συμμετάσχει στην τριμερή υπουργική συνάντηση, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας για την προώθηση του «κάθετου» αγωγού που αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων πηγών εφοδιασμού των χωρών της περιοχής με φυσικό αέριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top