Πτήση MH370: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν το «καταραμένο» αεροσκάφος!

Τέλος στο μυστήριο μετά από 10 χρόνια;

MH370: Ερευνητές Λένε Ότι Βρήκαν Το Καταραμένο Αεροσκάφος

Η πτήση της Malaysia Airlines, ενός Boeing 777, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Μαλαισία: Δέκα χρόνια από την εξαφάνιση της πτήσης - φάντασμα MH370

Mετά από 10 χρόνια και δεκάδες θεωρίες συνομωσίας ή και μη για την τραγωδία που ενέπνευσε τους κινηματογραφικούς παραγωγούς, ερευνητές υποστηρίζουν ότι ίσως έλυσαν τον γρίφο και κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πτήση MH370 : Το αεροσκάφος πετούσε ενώ οι επιβάτες ήταν νεκροί

Συγκεκριμένα, μαθηματικός από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ εξέφρασε την πεποίθησή ότι τα ηχητικά σήματα που καταγράφηκαν σε έναν υδροακουστικό σταθμό στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας θα μπορούσαν να είναι το «κλειδί» για τον εντοπισμό του καταδικασμένου τζετ.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι σαφή σήματα πίεσης από προηγούμενες συντριβές αεροσκαφών εντοπίστηκαν σε υδρόφωνα, ακόμη και σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 3.000 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση του MH370, οι επίσημες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος πρέπει να συνετρίβη κοντά στο 7ο τόξο – το σημείο στο οποίο έγινε η τελευταία επικοινωνία μεταξύ του αεροπλάνου και της INMERSAT», δήλωσε.

Βρετανός ειδικός υποστηρίζει ότι βρήκε τα συντρίμμια μέσω Google Earth

Από την πλευρά του, ο Βρετανός ειδικός Ίαν Ουίλσον ισχυρίζεται ότι ενώ «σάρωνε» δορυφορικές εικόνες στους Χάρτες Google βρήκε ένα αεροπλάνο στη ζούγκλα της Καμπότζης. 

Οι βρετανικές εφημερίδες Daily Mirror, Daily Star και Daily Record δημοσίευσαν τα λεγόμενά του. «Μετρώντας την παρακολούθηση από τη Google, κοιτάτε περίπου 69 μέτρα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ της ουράς και του πίσω μέρους του αεροπλάνου. Απλώς είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά υπάρχει ένα κενό που πιθανότατα θα το εξηγούσε», υποστηρίζει ο Ουίλσον.

Πτήση MH370: Συγγενείς επιβατών θρηνούν

Συγγενείς των επιβατών που βρίσκονταν στο μοιραίο αεροσκάφος θρηνούν / AP Photo (Lai Seng Sin)

«Ήμουν στο Google Earth, μερικές ώρες εδώ, μερικές ώρες εκεί. Αν το προσθέσετε, ξόδεψα ώρες ψάχνοντας για μέρη που θα μπορούσε να είχε πέσει ένα αεροπλάνο. Και στο τέλος, μπορείτε να δείτε το μέρος που βρίσκεται το αεροπλάνο. Είναι κυριολεκτικά το πιο πράσινο, το πιο σκοτεινό μέρος που μπορείς να δεις».

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει σχολιάσει επισήμως τα λεγόμενα του Ουίλσον. 

Μάλιστα, το Newsweek ανέφερε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι επαλήθευσε την παρουσία και τη θέση ενός αεροπλάνου σε εικόνες από τη Maxar Technologies. Αυτές οι εικόνες που χρονολογούνται από την 1η Ιανουαρίου 2004, δείχνουν αεροπλάνο πολύ πριν εξαφανιστεί το MH370 της Malaysia Airlines.

Αν και κάποια συντρίμμια έχουν ξεβραστεί σε νησί του Ινδικού Ωκεανού, οι αρχές δεν εντόπισαν κανένα άλλο ίχνος του αεροσκάφους ή των 227 επιβατών από 15 χώρες και των 12 μελών πληρώματος, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top