Μαλαισία: Δέκα χρόνια από την εξαφάνιση της πτήσης - φάντασμα MH370

Προς επανεκκίνηση των ερευνών;

Ζητούν να συνεχίστούν οι έρευνες - Βίντεο από AP

Η Μαλαισία πιέζει για την επανάληψη των ερευνών εντοπισμού της πτήσης MH370 των Αερογραμμών της Μαλαισίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Λόκι, καθώς η συμπλήρωση δέκα ετών από την εξαφάνισή της, χωρίς τον εντοπισμό του αεροσκάφους, έχει καταγραφεί ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μαλαισία: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Την πτήση MH370 πραγματοποιούσε ένα αεροσκάφος Boeing 777 μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, ενώ το αεροσκάφος εξαφανίστηκε καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της πτήσης - φάντασμα

Οι διερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων στην Μαλαισία αρχικά, δεν απέκλεισαν την πιθανότητα το αεροσκάφος να τέθηκε εσκεμμένα εκτός της προγραμματισμένης πορείας του, ενώ συντρίμμια που είτε πιστεύεται ότι ανήκουν στο Boeing 777, είτε έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στο ίδιο αεροσκάφος, έχουν ξεβραστεί από την θάλασσα κατά μήκος των ακτών της Αφρικής, αλλά και σε νησιά του Ινδικού ωκεανού.

 

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της πτήσης - Φωτογραφία από AP

Κεριά στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν - Φωτογραφία από AP

Ζητούν να συνεχιστούν οι έρευνες για τη χαμένη πτήση - Φωτογραφία από AP

Σύμφωνα με τον Λόκι, η αμερικανική εταιρία υποβρύχιων ερευνών Ocean Infinity έχει προσκληθεί προκειμένου να συζητήσει την τελευταία ερευνητική της πρόταση, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες που προηγήθηκαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top