Ξένα ΜΜΕ: Πιέσεις ΕΕ σε Ελλάδα – Ισπανία για την Ουκρανία  

Μαρινάκης: Η Ελλάδα δε θα διακινδυνεύσει την αεράμυνά της  

Υπό έντονη πίεση βρίσκονται η Ελλάδα και η Ισπανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου,  προκειμένου να στείλουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Σήμερα, στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, το Κίεβο ζήτησε περαιτέρω στήριξη. 

ΗΠΑ: Πακέτο βoήθεια 95 δις δολαρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων , φαίνεται ότι οι Ουκρανοί επιθυμούν διακαώς τους S-300, που η Ελλάδα έχει στην Κρήτη και δεν χρησιμοποιεί. 

Κριμαία: H Oυκρανία χτύπησε ένα από τα παλαιότερα πλοία της Mόσχας

Η Ουκρανία ζητάει επειγόντως από τους Δυτικούς της συμμάχους τουλάχιστον 7 επιπλέον συστήματα αεράμυνας, κυρίως Patriot αλλά και σοβιετικού τύπου συστήματα, όπως οι S-300 που διαθέτει η Ελλάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, Ευρωπαίοι ηγέτες μίλησαν σε προσωπικό επίπεδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να παραχωρήσει κάποια από τα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Οι ηγέτες είπαν στον Μητσοτάκη, αλλά και στον Ισπανό Πέδρο Σάντσεθ, ότι οι χώρες τους δεν έχουν τόση ανάγκη από αυτά τα συστήματα όσο η Ουκρανία, καθώς, όπως είπαν, η Ελλάδα και η Ισπανία δεν αντιμετωπίζουν κάποια άμεση απειλή. 

Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Στην Αθήνα κάποιοι επιμένουν στη ρωσοφοβία»

Το Κίεβο φαίνεται να έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παλιά συστήματα S-300 της Ελλάδας, τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις διαθέτουν ήδη στο οπλοστάσιό τους και γνωρίζουν πώς να τα χρησιμοποιούν. Οι πιέσεις λοιπόν προς την Ελλάδα είναι έντονες τουλάχιστον να διαθέσει αυτά τα συστήματα. 

Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα δε θα διακινδυνεύσει την αεράμυνά της 
 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε μία σιβυλλική δήλωση, τόνισε, ότι η Ελλάδα δεν θα  διακινδυνεύσει την αεράμυνά της.

Παύλος Μαρινάκης: Καμία κίνηση που διακινδυνεύει την άμυνα της χώρας μας

Παύλος Μαρινάκης: Καμία κίνηση που διακινδυνεύει την άμυνα της χώρας μας  

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top