Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Στην Αθήνα κάποιοι επιμένουν στη ρωσοφοβία»

Συναγερμός στο Κίεβο: Εντείνουν οι Ρώσοι τις επιθέσεις μετά το τρομοκρατικό

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση για τον αποκλεισμό των Ρώσων διπλωματών από τις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Μαρία Ζαχάροβα τονίζει τη βοήθεια της Ρωσίας στη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης και καταλήγει: «Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός στο Κίεβο: Εντείνουν οι Ρώσοι τις επιθέσεις μετά το τρομοκρατικό

Πέντε εκρήξεις ταρακούνησαν το Κίεβο το πρωί της Δευτέρας 25ης Μαρτίου, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους. Η επίθεση, που έλαβε χώρα στις 10:30, σηματοδοτεί μια τρομακτική επιστροφή στις καθημερινές ρωσικές επιθέσεις, οι οποίες είχαν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα.

ρωσια κιεβο

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, έσπευσε να ενημερώσει τους πολίτες μέσω Telegram, καλώντας τους να καταφύγουν άμεσα σε ασφαλή σημεία. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα κτίριο υπέστη ζημιές από τις εκρήξεις.

Η αιφνιδιαστική ρωσική επιδρομή έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στα περίχωρα της Μόσχας, για την οποία η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία. Η έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου, με καθημερινές πλέον επιθέσεις στο Κίεβο, φαντάζει αντίποινα για την επίθεση στη Μόσχα.

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι επέφερε πλήγματα σε δύο μεγάλα αποβατικά πλοία και σε ναυτικές υποδομές στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ένταση κλιμακώνεται και η κατάσταση στο Κίεβο παραμένει ασταθής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top