Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης»

Η προκλητική απάντηση και η αναφορά στον Μίκυ Θεοδωράκη

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που «ενόχλησαν» τη Μαρία Ζαχάροβα / Βίντεο αρχείου Star

Προκλητική εμφανίστηκε η Μαρία Ζαχάροβα, η οποία θέλησε να απαντήσει στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Προειδοποίηση της Μόσχας η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος αποκάλεσε τη Μόσχα «εχθρό της Ευρώπης».

Μαρία Ζαχάροβα

Μαρία Ζαχάροβα (Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η κ. Ζαχάροβα παρέθεσε αρχικά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια έδωσε τη δική της απάντηση:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: "Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δε θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, όσο χρειαστεί". Αποκάλεσε, επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης. Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. 

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδίδεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!», κατέληξε η Ζαχάροβα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top