Προειδοποίηση της Μόσχας η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

«Μήλον της έριδος» οι ελληνικοί S-300

Πίσω από τη ρωσική πυραυλική επίθεση υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο, που συνδέεται με το ελληνικό Πεντάγωνο. Οι Ρώσοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση το σύστημα πυραύλων S - 300, που έχει αποκτήσει η Ελλάδα μέσω Κύπρου, να καταλήξει στους Ουκρανούς. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν φήμες ότι ελληνικά οπλικά συστήματα πιθανώς να καταλήξουν στον Ζελένσκι. Παρότι ο πρωθυπουργός το διέψευσε χθες, η Μόσχα ήθελε να στείλει - πιθανώς - το δικό της μήνυμα αποτροπής.

Το παρασκήνιο της επεισοδιακής επίσκεψης Μητσοτάκη στην Οδησσό 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο στρατιωτικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης,   είναι κοινό μυστικό ότι οι Αμερικανοί πιέζουν τις χώρες τις Δύσης, και φυσικά και την Ελλάδα, να ενισχύουν στρατιωτικά το Κίεβο με κάθε μέσο που μπορούν. 

Πολύ θα ήθελε δηλαδή η Ουάσιγκτον να στείλουμε στην Ουκρανία και τους ρωσικής κατασκευής πυραύλους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη. Αν έφταναν στους Ουκρανούς θα ενίσχυαν την αντιπυραυλική τους ομπρέλα και φυσικά όλα τα μυστικά των πυραύλων αυτών θα γίνονταν και επισήμως γνωστά στους Αμερικανούς. 

Οδησσός: Αντίδραση ΕΕ για την επίθεση κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη-Ζελένσκι 

Ο Πρωθυπουργός και γενικά η ελληνική Κυβέρνηση διαμηνύουν όμως σε κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσει οπλικά συστήματα που θα αποδυναμώσουν την άμυνα της δικής μας χώρας. 

Μήλον της έριδος οι ελληνικοί S - 300

Μήλον της έριδος οι ελληνικοί S - 300 

Πριν λίγες μέρες η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε την Αθήνα να μην στέλνει όπλα στην Ουκρανία, με αφορμή την πώληση οβιδοβόλων από τη χώρα μας προς την Τσεχία, τα οποία όπλα η Μόσχα θεώρησε ότι θα καταλήξουν τελικά στο Κίεβο. 

Μητσοτάκης για Οδησσό: «Γίνεται πραγματικός πόλεμος εδώ»

Με τη χθεσινή επίθεση στην Οδησσό, οι Ρώσοι φαίνεται να στέλνουν άλλη μια προειδοποίηση, τόσο γενικότερα στη Δύση, όσο και ειδικότερα στη χώρα μας, να σταματήσουν να ενισχύουν την Ουκρανία.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top