Το παρασκήνιο της επεισοδιακής επίσκεψης Μητσοτάκη στην Οδησσό

Έφθασε στη Ρουμανία  μέσω Μολδαβίας ο πρωθυπουργός  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την περιπετειώδη -  λόγω της ρωσικής επίθεσης - επίσκεψη στην Οδησσό, έφθασε μέσω Μολδαβίας στο Βουκουρέστι, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, ενώ θα μιλήσει και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Οδησσός: Αντίδραση ΕΕ για την επίθεση κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη-Ζελένσκι 

Εκεί βρίσκεται ο απεσταλμένος του Star Γιώργος Ευγενίδης o οποίος μετέδωσε τις  πληροφορίες για όλα τα αναπάντεχα που έτυχαν στην ελληνική αποστολή. 

Μητσοτάκης για Οδησσό: «Γίνεται πραγματικός πόλεμος εδώ»

Όπως ανέφερε,  η πυραυλική επίθεση έγινε λίγες εκατοντάδες μέτρα από την ελληνική αποστολή, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία στους συγγενείς των μελών της, όταν έγινε γνωστή η είδηση.    

Η ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη - Ζελένσκι

Η ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη - Ζελένσκι  

Η επίσκεψη στην Ουκρανία πάντως που είχε κρατηθεί μυστική, είχε κλειστεί πριν δύο περίπου μήνες, μετά από συνομιλία Μητσοτάκη – Ζελένσκι. Αποφασίστηκε τελικά, με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή, ο Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφθεί την Οδησσό με την έντονη ελληνική παρουσία, οδικώς και μέσω της Μολδαβίας.   

Λόγω της ιδιαιτερότητας της επίσκεψης είχαν  ενημερωθεί οι ΗΠΑ, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Το παρασκήνιο της επεισοδιακής επίσκεψης Μητσοτάκη

Το παρασκήνιο της επεισοδιακής επίσκεψης Μητσοτάκη  

Ενήμερη εκτιμάται ότι ήταν διά δικών της «διαύλων»  και η κυβέρνηση της Ρωσίας, γεγονός που δεν την απέτρεψε όμως από την επίθεση στην Οδησσό, εξαιτίας της οποίας μάλιστα υπήρξαν και νεκροί. Στόχος πάντως σύμφωνα με τη Μόσχα ήταν «βάση Drones» στην περιοχή.              

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε εν συνεχεία και πάλι οδικώς και έφθασε μέσω Μολδαβίας στο Βουκουρέστι, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΕΛΚ.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top