Οδησσός: Αντίδραση ΕΕ για την επίθεση κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη-Ζελένσκι 

Σκληρές δηλώσεις κατά της Ρωσίας από Ντερ Λάιεν, Μισέλ  

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι στην Οδησσό / Βίντεο από το δελτίο του Star

Την έντονη αντίδραση αξιωματούχων της ΕΕ προκάλεσε η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό την ώρα που την επισκέπτονταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  

Η συνάντηση Μητσοτάκη Ζελένσκι στην Οδησσό 

Η συνάντηση Μητσοτάκη Ζελένσκι στην Οδησσό

 

Μητσοτάκης για Οδησσό: «Γίνεται πραγματικός πόλεμος εδώ»

«Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρει με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό 

 

Υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας - σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες στο έδαφος ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας». «Περισσότερο από ποτέ, στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Η δήλωση Μητσοτάκη από ερείπια της Οδησσού

Η δήλωση Μητσοτάκη από ερείπια της Οδησσού 

«Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Σημειώνει ότι «αυτό είναι κατακριτέο και για τις τακτικές του Κρεμλίνου».

Η δήλωση Μητσοτάκη από ερείπια της Οδησσού

«Η πλήρης υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα αμφιταλαντευτεί» καταλήγει ο Σαρλ Μισέλ.

Ευχαριστίες Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία  

Τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και των κοινών μας αξιών ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top