Σκάνδαλο στο Μονακό: Ο κρυφός λογαριασμός του Αλβέρτου για τις ερωμένες του

Αποκαλύψεις από τον πρώην λογιστή του - Κατηγορεί και τη Σαρλίν για σπατάλη

Πριγκίπισσα με 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο η Σαρλίν / Βίντεο αρχείου Alpha

Σε αποκαλύψεις για τις... ατασθαλίες του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της πριγκίπισσας Σαρλίν προχώρησε ο στενός συνεργάτης του πρίγκιπα Αλβέρτου, Κλοντ Παλμέρο.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο Κλοντ Παλμέρο υπήρξε λογιστής του Οίκου των Γκριμάλντι του Μονακό, ενώ από το 2005 ήταν το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα Αλβέρτου σε θέματα επενδύσεων. Σήμερα, φέρνει στο «φως» τις... αδυναμίες του πριγκιπίκου ζεύγους, μόλις λίγους μήνες μετά την απόλυσή του.

Η αύξηση του... μισθού της Σαρλίν και τα έξοδα εκατομμυρίων

Από το «στόχαστρο» του Παλμέρο δεν ξέφυγε η πριγκίπισσα Σαρλίν, για την οποία ανέφερε στη Le Monde ότι ξόδευε πολύ περισσότερα από το ετήσιο εισόδημα που της χορηγούσε το παλάτι, το οποίο, μάλιστα, αυξανόταν κάθε χρόνο και περισσότερο.

Η Σαρλίν έχει ετήσιο επίδομα περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Όμως τον Δεκέμβριο του 2019, ο Παλμέρο ανακάλυψε ότι ξόδεψε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε οκτώ χρόνια!

Όπως τόνισε ο επί χρόνια λογιστής του πριγκιπικού ζεύγους, ο Αλβέρτος αύξανε διαρκώς το επίδομα της συζύγου του. Το 2010, πριν το γάμο τους, ο πρίγκιπας ενέκρινε μια πρόσθετη πληρωμή 700.000 ευρώ στη Σαρλίν, με τον Παλμέρο να του λέει: «Προσέξτε να μην αυξήσετε αυτά τα επιδόματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».

Το 2016, η Σαρλίν έλαβε 77.000 ευρώ μετρητά και το 2017 600.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα έξοδά της, ενώ το 2020 της δόθηκαν 200.000 ευρώ σε επιταγή και άλλα 5.000 μετρητά.

πριγκίπισσα Σαρλίν

AP Photo (Sebastien Nogier)

Πριγκίπισσα Σαρλίν: Το καταμαράν, η ανακαίνιση του 1 εκατ. και το εξτρά προσωπικό

Ο Παλμέρο, ωστόσο, δεν υπέγραφε όλα τα αιτήματα της πριγκίπισσας.

Όπως είπε, όταν η Σαρλίν υπέβαλε αίτημα για την αγορά καταμαράν εκείνος ζήτησε να απορριφθεί, ενώ αντέδρασε αρνητικά όταν η πριγκίπισσα ζήτησε 1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του προσωπικού της γραφείου και 826.000 ευρώ για την διακόσμηση της βίλας που διαθέτει στην Κορσική. 

Το 2021, ο Παλμέρο προέβαλε ξανά αντίσταση, όταν η πριγκίπισσα αιτήθηκε την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού. Ωστόσο, ενέκρινε τρεις πληρωμές 300.000 ευρώ στον αδελφό της Σιν για το σπίτι του.

Σαρλίν - Αλβέρτος

AP Photo (Daniel Cole)

Τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνουν τα πριγκιπικά μέλη του Μονακό 

Την ίδια ώρα, οι αδελφές του Αλβέρτου, η πριγκίπισσες Στεφανί και Καρολίνα, λαμβάνουν ετήσια επιδόματα €800.000 και €900.000 για τα προσωπικά τους έξοδα.

Υψηλές είναι και οι απολαβές που λαμβάνουν τα δύο παιδιά που έκανε ο Αλβέρτος πριν τον γάμο του. Το παλάτι αγόρασε στην 31χρονη Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και της δίνεται τριμηνιαίο επίδομα 86.000 δολάρια.

Την ίδια ώρα, ο 20χρονος Αλεξάντερ Κοστ επωφελείται από την ασφάλεια απαγωγής του. Παράλληλα, η μητέρα του λαμβάνει χρηματοδότηση για την επιχείρησή της και λαμβάνει 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Πρίγκιπας Αλβέρτος και Σαρλίν του Μονακό

AP Photo (Valery Hache)

Ο κρυφός λογαριασμός του Αλβέρτου για τις ερωμένες του

Η εφημερίδα Libération, η οποία πήρε επίσης συνέντευξη από τον Palmero, ανέφερε ότι ο Αλβέρτος διατηρούσε έναν ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό με την ένδειξη AG (Αλβέρτος Γκριμάλτι), μέσω του οποίου μεταφέρει χρήματα στις πρώην του και τα παιδιά τους, χωρίς να το γνωρίζει η Σαρλίν.

Η Νικόλ Κοστ, μητέρα του Αλεξάντερ, ζήτησε επίσης ένα διαμέρισμα, το οποίο επρόκειτο να είναι «εξ ολοκλήρου στο όνομα του Alexander», καθώς η Νικόλ φοβάται ότι θα είχε μεγάλα προβλήματα με τη Σαρλίν, εάν πέθαινε ο Αλβέρτος.

Η Le Monde ανέφερε, επίσης, ότι υπήρχαν ειδικά κονδύλια ύψους 600.000 ευρώ ετησίως για «μυστικές αποστολές» και «παράλληλες δραστηριότητες», όπως η πληρωμή αστυνομικού για «χρήσιμες πληροφορίες» και «ανάκτηση συμβιβαστικών φωτογραφιών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top