Πολωνία: Συναγερμός στο ΝΑΤΟ για ρωσικό πύραυλο στον εναέριο χώρο 

Στόλτενμπεργκ: Παρακολουθούμε με την κατάσταση 

Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανίας
Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας Στρατηγός Wieslaw Kukula

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ για παραβίαση του FIR της Πολωνίας από ρωσικό πύραυλο.  «Ένας ρωσικός πύραυλος φαίνεται πιθανότατα να εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας», δήλωσε Πολωνός στρατηγός, μετά τον εντοπισμό ενός αγνώστου ταυτότητας εναέριου αντικειμένου τις πρώτες πρωινές ώρες, εν μέσω μιας σφοδρής ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολωνία: Πέντε νεκροί και επτά τραυματίες από συντριβή μικρού αεροσκάφους

Ο στρατηγός Μασιέι Κλιστς, επιχειρησιακός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, δήλωσε ότι το αντικείμενο πιθανότατα εγκατέλειψε τον πολωνικό εναέριο χώρο αφού παρέμεινε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και επανήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

«Η πτητική του πορεία στο εσωτερικό πάνω από την πολωνική επικράτεια ήταν υπό παρακολούθηση» δήλωσε ο Κλιστς στους δημοσιογράφους, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πύραυλος εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας. 

Βαρσοβία: Άνδρας σκαρφάλωσε σε μνημείο - «Μην πλησιάζετε, υπάρχει βόμβα»

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία, καθώς ένας ρωσικός πύραυλος φαίνεται πιθανότατα να εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο αυτής της χώρας-μέλους της Συμμαχίας, δήλωσε με ανάρτηση στο X ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

«Συνομίλησα με τον (Πολωνό) πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για το περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς γίνεται διασταύρωση των γεγονότων. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ .

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 158 drones και πυραύλους, στοχεύοντας κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top