Ιστοσελίδες πορνό στο στόχαστρο της Κομισιόν: Για ποιο λόγο  

Οι δύο από τις τρεις έχουν έδρα την Κύπρο

στριπτίζ

Tρεις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου μπήκαν στο στόχαστρο της Κομισιόν. Τα Pornhub, XVideos και Stripchat προστίθενται στις εταιρείες Facebook, Instagram, Google και Χ(πρώην Twitter) στον κατάλογο των πλατφορμών της ΕΕ με περισσότερους από 45 εκατομμύρια μέσους μηνιαίους χρήστες στην ΕΕ! Οι δύο από τις τρεις έχουν έδρα την Κύπρο.  

Revenge Porn: Γνωστή τραγουδίστρια μιλά για την υπόθεσή της

;Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, οι Βρυξέλλες θα είναι πλέον σε θέση να ελέγχουν τη συμμόρφωση των ιστότοπων με το αυστηρότερο σύνολο κανόνων τους στο πλαίσιο του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων για την προστασία των ανηλίκων και την αντιμετώπιση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

«Χαιρετίζω τον χαρακτηρισμό των Pornhub, XVideos και Stripchat ως πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών. Αυτό θα επιτρέψει υψηλότερο έλεγχο και λογοδοσία των αλγορίθμων και των διαδικασιών τους», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτ Βεστάγκερ. Η κίνηση αυτή θεωρείται ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια των Βρυξελλών να πατάξουν μια απορρυθμισμένη βιομηχανία, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τους χαλαρούς μηχανισμούς επαλήθευσης της ηλικίας και την κυκλοφορία υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και εκδικητικού περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Κομισιόν: Το Qatargate φέρνει αλλαγές στη δεοντολογία πριν τις ευρωεκλογές

Η καναδικής ιδιοκτησίας Pornhub και η παγκόσμια υπηρεσία κάμερας Stripchat, τα κεντρικά γραφεία της οποίας στην ΕΕ βρίσκονται και οι δύο στην Κύπρο, είχαν ισχυριστεί ότι οι μηνιαίοι χρήστες τους δεν έφταναν το όριο των 45 εκατομμυρίων, με την Pornhub να επικαλείται 33 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στο μπλοκ.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι με βάση εναλλακτικές πηγές δεδομένων, η Κομισιόν είχε εύλογη βεβαιότητα ότι οι μεθοδολογίες των πλατφορμών για τον υπολογισμό του αριθμού των χρηστών ήταν λανθασμένες και ότι και οι δύο είχαν μηνιαίους χρήστες "πάνω και πέρα" από τα 45 εκατομμύρια.

Οι νέες υποχρεώσεις πρόκειται να αρχίσουν να ισχύουν στις 17 Φεβρουαρίου 2024, ενώ η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει τις εκθέσεις των τριών πορνοσελίδων για τον μετριασμό των κινδύνων έως τα τέλη Απριλίου.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι ο κατάλογος των εταιρειών που συνδέονται με τους αυστηρότερους κανόνες θα αυξηθεί, με άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Only Fans και Telegram, να βρίσκονται κάτω από το ραντάρ της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top