Εξαφάνιση Άλεξ: Δούλευε σε φάρμα με αντάλλαγμα φαγητό

Πώς ζούσε το αγόρι που είχε εξαφανιστεί για έξι χρόνια

Βίντεο Open

Ο 17χρονος Άλεξ που βρέθηκε σχεδόν επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του επέστρεψε στη γιαγιά του στη Μεγάλη Βρετανία, όπως επιθυμούσε. Την ίδια ώρα, έρχονται στο «φως» λεπτομέρειες για το πώς ζούσε όλα αυτά χρόνια, όπου περιπλανιόταν με τη μητέρα και τον παππού του που τον είχαν «απαγάγει».

Βρετανία: Επέστρεψε σπίτι ο Άλεξ έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Ο Άλεξ Μπάτι που σύμφωνα με τις αρχές ταξίδευε διαρκώς από τόπο σε τόπο ως νομάς, έζησε δύο χρόνια σε μια φάρμα στους πρόποδες των Πυρηναίων στη Γαλλία.

Το παρασκήνιο της εξαφάνισης του Άλεξ - Η «πλύση εγκεφάλου» και τα κοινόβια

Οι ιδιοκτήτες της αποκάλυψαν ότι ο ανήλικος βρισκόταν εκεί με τη μητέρα και τον παππού του και έκανε για να εξασφαλίσει το φαγητό και τη διαμονή του. Ακόμα, το ζευγάρι ανέφερε ότι θα τον έπαιρνε σε καλοκαιρινές εξόδους, όπως ποδηλασία και εκδρομές στην παραλία. 

«Όταν η μητέρα του έλειπε, ο Άλεξ το είχε "σκάσει" αρκετές φορές για να την ακολουθήσει», υποστήριξαν, ισχυριζόμενοι ότι η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το περασμένο καλοκαίρι.

Άλεξ Μπάτι

Τα ίχνη του Άλεξη είχαν χαθεί το 2017 στην Ισπανία

Ανέφεραν, ακόμα, ότι ο Άλεξ είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή, γι' αυτό και τον βοήθησαν να πάει στο σχολείο. Ωστόσο, έμαθαν ότι χρειαζόταν επίσημη ταυτότητα, κάτι που ο ανήλικος δε διέθετε.

Μετά από αυτό το συμβάν, φέρεται να τους είπε ότι θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάρει τα έγγραφα ταυτότητας που χρειαζόταν, ώστε να εγγραφεί σε ένα τοπικό γαλλικό σχολείο και να σπουδάσει πληροφορική.

Το ζευγάρι αποκάλυψε πως όταν έφυγε τους είπε ότι θα πήγαινε στη μητέρα του. Από την πλευρά τους, του είπαν ότι θα ήταν πάντα ευπρόσδεκτος και αν χρειαζόταν θα ήταν στο πλευρό του να τον βοηθήσουν.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ξεκαθάρισε ότι έπρεπε να εξακριβώσει πλήρως τις συνθήκες γύρω από την εξαφάνισή του πριν αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα, τονίζοντας ότι προτεραιότητά τους ήταν να υποστηρίξουν τον Άλεξ και την οικογένειά του και να βοηθήσουν στην ένταξή του στην κοινωνία.

Το πού βρίσκεται η μητέρα του Άλεξ είναι άγνωστο. Ωστόσο, οι Γάλλοι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Άλεξ τους είπε πως θα πήγαινε στη Φινλανδία, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε γι΄αυτό και αποφάσισε να επιστρέψει στη γιαγιά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top