Γαλλία: Βρέθηκε 12χρονος που είχε εξαφανιστεί πριν έξι χρόνια στην Ισπανία

«Τον είχε η μητέρα και ο παππούς του σε πλανόδιο κοινόβιο»

Σημεία ζωής μετά από έξι χρόνια έδωσε ένας 17χρονος σήμερα έφηβος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί το 2017 στην Ισπανία. Η εξαφάνιση του 12χρονου Άλεξ Μπάτι που εντοπίστηκε στη Γαλλία είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των βρετανικών και διεθνών ΜΜΕ, όταν είχε χαθεί.

Ο Άλεξ Μπάτι που αγνοούταν όλα αυτά τα χρόνια, εντοπίστηκε κοντά στην Τουλούζη. Ο οδηγός τον είδε στους πρόποδες των Πυρηναίων να περπατά μόνος του μέσα στη βροχή και σταμάτησε να τον βοηθήσει.

Ο 17χρονος του διηγήθηκε ότι περπατούσε επί τέσσερις ημέρες και ότι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του. Μάλιστα, ζήτησε το κινητό του, από το οποίο έστειλε μήνυμα στη γιαγιά του, λέγοντας της: «Σ' αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι».

Βρέθηκε 12χρονος που είχε εξαφανιστεί πριν έξι χρόνια

Ο 12χρονος Άλεξ Μπάτι εξαφανίστηκε ενώ έκανε διακοπές στην Ισπανία μαζί με τη μητέρα και τον παππού του

Ο οδηγός προβληματίστηκε και ψάχνοντας το όνομά του στο διαδίκτυο συνειδητοποίησε ότι το παιδί βρισκόταν στη λίστα με αγνοούμενους. Ο Άλεξ Μπάτι βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ώρες.

«Τον είχε η μητέρα και ο παππούς του σε πλανόδιο κοινόβιο»

Το αγόρι είχε εξαφανιστεί το 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών του με τη μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι όμως, δεν είχαν την κηδεμονία του. 

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η γιαγιά του παιδιού, που έχει και την επιμέλεια, μητέρα και παππούς ήθελαν να ακολουθήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Το τελευταίο στίγμα τους είχε εντοπιστεί το 2018 σε μια πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο. Όμως τα τελευταία χρόνια ζούσαν στις απομακρυσμένες κοιλάδες των Πυρηναίων, ταξιδεύοντας από μέρος σε μέρος σε ένα πλανόδιο κοινόβιο. 

Ο έφηβος υποστήριξε ότι βρίσκεται στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια και ότι έψαχνε τρόπο για να επιστρέψει στη γιαγιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Άλεξ δεν έχει αναφέρει ακόμη πού ακριβώς βρίσκονται η μητέρα και ο παππούς του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top