Βρετανία: Επέστρεψε σπίτι ο Άλεξ έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Είχε εξαφανιστεί στην Ισπανία το 2017 - Τον εντόπισε τυχαία διανομέας

Το φως της δημοσιότητας είδε μια απίστευτη ιστορία εξαφάνισης ενός Βρετανού εφήβου, ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι του μετά από έξι χρόνια απουσίας. 

Πρόκειται για τον Άλεξ Μπάτι, που βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο νεαρός επέστρεψε το Σάββατο στη Βρετανία και προτεραιότητα τώρα είναι η επανένταξή του στην κοινωνία αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε. 

Το χρονικό της εξαφάνισης του Άλεξ

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2017, όταν ο 11χρονος τότε Άλεξ βρισκόταν σε πνευματική κοινότητα στα Πυρηναία, μαζί με τη μητέρα του και τον παππού του. Η μητέρα είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού της καθώς είχε χαρακτηριστεί «ασταθής» και υπεύθυνη για την προστασία του ήταν η γιαγιά του. 

Εκείνο το διάστημα, η μητέρα είχε πάρει άδεια για να περάσει χρόνο με τον γιο της στη Μάλαγα, στην Ισπανία. Όμως όταν πέρασε η περίοδος αυτή, ο Άλεξ δεν επέστρεψε στη γιαγιά του, η οποία ζει κοντά στο Μάντσεστερ και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Για έξι χρόνια ο Μπάτι με τη μητέρα του και τον παππού του που είχε πάρει διαζύγιο από τη γιαγιά του και κηδεμόνα του, ζούσαν νομαδική ζωή και δεν έμεναν ποτέ πάνω από μερικούς μήνες στο ίδιο μέρος, αρχικά στο Μαρόκο και στη συνέχεια στα γαλλικά Πυρηναία.

Όπως έγινε γνωστό, ο έφηβος πέρασε τα δύο προηγούμενα χρόνια σε διάφορες περιοχές της νότιας Γαλλίας, ζώντας σε «πνευματικές κοινότητες» με τη μητέρα του. Πριν από έξι μήνες ο παππούς του «έφυγε» από τη ζωή και εκείνος συνέχισε το ταξίδι με τη μητέρα του. Όταν όμως εκείνη του πρότεινε να συνεχίσουν το ταξίδι στη Φινλανδία, εκείνος αποφάσισε να φύγει και ακολούθησε τον δρόμο με κατεύθυνση την Τουλούζη, όπου περπατούσε επί τέσσερις νύχτες και κοιμόταν την ημέρα προτού βρεθεί από έναν οδηγό-διανομέα.

Πώς εντοπίστηκε ο 17χρονος Άλεξ

Ο νεαρός βρέθηκε τυχαία από έναν οδηγό - διανομέα το βράδυ της Πέμπτης να περπατά κατά μήκος ενός δρόμου σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τουλούζη. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο έφηβος ήταν «καλά στην υγεία του, πολύ ήρεμος και έδειχνε ευφυής». Δε φαινόταν να έχει υποστεί κακομεταχείριση στα έξι αυτά χρόνια της εξαφάνισής του, σύμφωνα με τον Γάλλο αντιεισαγγγελέα.

Ο Άλεξ συναντήθηκε ήδη με ένα συγγενικό του πρόσωπο και επέστρεψε στη Βρετανία, ωστόσο θα παρακολουθείται από ειδικούς ώστε να ενταχθεί ομαλά και πάλι στην κοινωνία. Οι Αρχές θα εξετάσουν τις συνθήκες εξαφάνισης του Άλεξ όταν εκείνος νιώσει έτοιμος καθώς έχυν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη το καλοκαίρι του 2017. 

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας για να βρεθεί η μητέρα του, Μέλανι Μπάτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top