Πούτιν: «Δεν έχουν αλλάξει οι στόχοι μας στην Ουκρανία»

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από τον Ρώσο Πρόεδρο

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Δέσποινας Μανδελενάκη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Μηνύματα με αρκετούς αποδέκτες, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Bλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος της χρονιάς. Ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριάρχησε.

Ουκρανία: Οι μυστικές υπηρεσίες της δολοφόνησαν στη Μόσχα φιλορώσο Ουκρανό!

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εκτός αν το Κίεβο κάνει συμφωνία αποστρατιωτικοποίησης. Αν όχι, τότε θα λάβει άλλα μέτρα, και πάλι στρατιωτικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης σε μια εκδήλωση που κυριαρχείτο από το θέμα του πολέμου, ο Πούτιν -που έχει ανακοινώσει πως θα επιδιώξει άλλη μία εξαετή προεδρική θητεία τον Μάρτιο- δήλωσε πως οι αρχικοί στόχοι του στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει και πως οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν τη θέση τους κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της γραμμής του μετώπου.

Οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας παραμένουν η «αποναζιστικοποίηση», η «αποστρατιωτικοποίηση» και η εξασφάλιση της ουδετερότητας της Ουκρανίας, δήλωσε ο 71χρονος Ρώσος ηγέτης.

Πόλεμος σε Ουκρανία: Πάνω από 36.000 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί σε 8 μήνες!  

«Θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε. «Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση, αν οι Ουκρανοί δεν θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία - λοιπόν, τότε είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε άλλα μέτρα, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να βελτιωθούν οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.

Άξιο παρατήρησης είναι εξάλλου το γεγονός ότι ενώ χαρακτήρισε καταστροφή αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατάσταση στην Ουκρανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top