Πόλεμος σε Ουκρανία: Πάνω από 36.000 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί σε 8 μήνες!  

Ο αριθμός ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος σύμφωνα με το BBC

Τεράστιες είναι σε αριθμό οι απώλειες Ρώσων στρατιωτικών στον πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με καταμέτρηση που φιλοξενεί το BBC.     

Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους – Πολλά παιδιά τραυματίες

Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιεί η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών και η οποία αντλεί στοιχεία από ανοιχτές πηγές, από το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 έχουν ταυτοποιηθεί τα ονόματα 36.325 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης ταυτοποίησαν τα ονόματα 3.755 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν περισσότεροι από 370 αξιωματικοί, 2 στρατηγοί και 32 στρατιωτικοί με το βαθμό του συνταγματάρχη και αντισυνταγματάρχη.

Νεκρός Ρώσος στρατιώτης στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία

Η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά την ουκρανική αντεπίθεση είναι ο ελάχιστος των ρωσικών απωλειών. Στον αριθμό αυτό συμπεριλήφθηκαν μόνο εκείνοι για τους οποίους αναφέρονται στις νεκρολογίες οι συγκεκριμένες συνθήκες θανάτου, ή εκείνοι των οποίων η ημέρα θανάτου συμπίπτει με τις ημερομηνίες της αντεπίθεσης.

Ουκρανία: Έπληξε δύο πολεμικά πλοία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα  

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτικών είναι μεγαλύτερος , επισημαίνει η ρωσική υπηρεσία του BBC. Για παράδειγμα από τον Ιούνιο έως τα τέλη Οκτωβρίου κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί ο θάνατος 6.675 Ρώσων στρατιωτικών, όμως δεν είναι γνωστή για όλους η ακριβής ημερομηνία θανάτου τους. Στις περιπτώσεις αυτές επελέγη, όπως αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC, η ημερομηνία ανακοίνωσης του θανάτου, ως η πιο γνωστή χρονική στιγμή κατά την οποία ο συγκεκριμένος στρατιωτικός θεωρείτο ήδη νεκρός.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δημοσιεύει μόνο στοιχεία τα οποία κατέστη δυνατόν να βρεθούν και να ελεγχθούν με βάση ανοιχτές πηγές, όπως ανακοινώσεις αξιωματούχων και ΜΜΕ, δημοσιεύσεις συγγενών των νεκρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφορίες από τα νεκροταφεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top