Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους – Πολλά παιδιά τραυματίες

Ανάμεσά τους και ένα βρέφος τριών μηνών

Ουκρανία πόλεμος

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, ανάμεσά τους 12 παιδιά, από τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε κηδεία στρατιώτη στην περιφέρεια Χάρκιβ (Χάρκοβο) στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Σε εικόνες που μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση από τον τόπο της επίθεσης στην πόλη Περβομάισκι, φαίνεται μια πολυκατοικία με σπασμένα τζάμια από τα οποία αναδύεται μαύρος καπνός. Σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διακρίνεται ένας αιμόφυρτος άνδρας μέσα σε ασθενοφόρο.

Ουκρανία: Βομβαρδισμός εστιατορίου στο Κραματόρσκ - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε ότι ένας πύραυλος Iskander έπληξε στις 13:35 συνοικία της Περβομάισκι.

Ζελένσκι: Υπάρχει χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας

«Δεν βρισκόμασταν στο σπίτι, είχαμε βγει για μια βόλτα στο πάρκο. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη, πιθανότατα από πύραυλο», είπε μια κάτοικος αγκαλιάζοντας σφιχτά την εγγονή της. Αφηγήθηκε πως το ωστικό κύμα την έριξε στο έδαφος και όταν σηκώθηκε αντίκρισε εικόνες καταστροφής. «Είδα σπασμένα τζάμια παντού, αυτοκίνητα στις φλόγες. Δεν έχω καταφέρει να συνέλθω, τα πόδια μου τρέμουν ακόμη», είπε.

Βάγκνερ για Πούτιν: «Έκανε λάθος, σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Το μικρότερο από τα 12 παιδιά που τραυματίστηκαν είναι ένα βρέφος μόλις τριών μηνών, σύμφωνα με την εισαγγελία της περιφέρειας.

Ο ταγματάρχης Μαξίμ Ζόριν, πρώην διοικητής του ακροδεξιού Τάγματος Αζόφ (το οποίο έχει ενταχθεί πλέον στην Εθνοφρουρά της Ουκρανίας), δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που συγκεντρωνόταν το πλήθος για την κηδεία του Όλεχ Φαντένκο, ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στην Μπαχμούτ.

Μέχρι στιγμής, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top