Ουκρανία: Βομβαρδισμός εστιατορίου στο Κραματόρσκ - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το κέντρο της πόλης

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το κέντρο της πόλης / Βίντεο από ΑP

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν νωρίτερα σήμερα το κέντρο της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ζελένσκι: Υπάρχει χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. Ένα εστιατόριο και πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιγκόρ Κλιμένκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

 

 

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης, αφηγήθηκε πως έξω από το εστιατόριο «Ria Pizza» είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ είχαν σπεύσει ασθενοφόρα, ο δήμαρχος της πόλης, αστυνομικοί και στρατιώτες.

 

 

Ο 32χρονος Ρουσλάν, σεφ που κατάφερε να βγει σώος από το κατεστραμμένο εστιατόριο, λέει πως στάθηκε «τυχερός» δείχνοντας προς τον ουρανό, υπογραμμίζοντας πως στο εστιατόριο υπήρχαν πολλοί πελάτες όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Μια κοπέλα αφηγήθηκε πως ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός της εργαζόταν στην κουζίνα και «δεν τον έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια».

Το Κραματόρσκ, που πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε πληθυσμό 150.000 κατοίκων, είναι η μοναδική μεγαλούπολη στην ανατολική Ουκρανία που δε βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top