Μακρόν σε Νετανιάχου: «10 χρόνια πόλεμος, αν θέλετε να διαλύσετε τη Χαμάς»

Η ανησυχία του Γάλλου προέδρου για τον πόλεμο στη Γάζα

Πάνω από 200 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας / Δελτίο ειδήσεων Star

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα λόγω του πολέμου εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Όπως είπε, μεταβαίνει στο Κατάρ για να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Μακρόν είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Ισραήλ: Αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ

Μια προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατέρρευσε την Παρακευή καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν. Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς. «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές Αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

Ιερουσαλήμ: Νεκρός πολίτης από ισραηλινά πυρά - Τον πέρασαν για τρομοκράτη

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων...Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top