Ιερουσαλήμ: Νεκρός πολίτης από ισραηλινά πυρά - Τον πέρασαν για τρομοκράτη

«'Εσπασε» η εκεχειρία στη Γάζα

Δείτε το ρεπορτάζ της Δέσποινας Μανδελενάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο πόλεμος επέστρεψε πιο άγριος στη Γάζα. Οι δυο πλευρές αληλλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας. Τα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων τους γεμίζουν και πάλι με τραυματίες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Στις φλόγες πάλι η Γάζα – Νέο «σφυροκόπημα» Ισραήλ 

Μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη λήξη της εκεχειρίας, στις 7 το πρωϊ, ο πόλεμος στη Γάζα ξανάρχισε. Ισραηλινές βόμβες έπεφταν στη Γάζα, στον βορρά, στην κεντρική Λωρίδα, αλλά και στον Νότο.

ο πόλεμος στη Γάζα ξανάρχισε

Με φυλλάδια προειδοποιούσαν τους αμάχους να φύγουν. Τα νοσοκομεία γέμισαν απο τραυματίες. Τους μετέφεραν ακόμα και με κάρα. Παντού ματωμένα παιδιά.

Οι τελευταίοι της ανταλλαγής

Η 21χρονη Μία αγκάλιασε και πάλι τη μητέρα της μετά απο 55 μέρες αιχμαλωσίας. Ήταν τραυματισμένη στα τούνελ της Χαμάς. Τη χειρούργησε κτηνίατρος.

Στην αγκαλιά της μητέρας της 21χρονη όμηρος της Χαμάς

Η 21χρονη Μία που απελευθερώθηκε

Λιγο πριν την παραλάβει ο Ερυθρός Σταυρός κι ενώ ήταν ακόμα στα χέρια των ενόπλων της Χαμάς, δηλωνε: «Οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί, πολύ ευγενικοί σε μένα. Το φαγητό καλό, όλα καλά».

Προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς με τον πατέρα του 10 μηνών νεκρού Κφιρ

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 10 μηνών Κφιρ που σκοτώθηκε στη Γάζα μαζί με τη μητέρα του και τον αδερφό του. Μπροστά στην κάμερα της Χαμάς, ο Γιάρντεν Μπίμπας τα βάζει με τον Νετανιάχου.

«Σκότωσες τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ό,τι είχα στη ζωή μου, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις εμένα κι εκείνους να ταφούν πισω στο Ισραήλ. Σε ικετεύω φέρε εμένα, τη γυναίκα και τα παιδιά μου πίσω στην πατρίδα», αναφέρει σε προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς. 

Προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς με τον πατέρα του 10 μηνών νεκρού μωρού

Ιερουσαλήμ: Νεκρός πολίτης από ισραηλινά πυρά - Τον πέρασαν για τρομοκράτη

Την ίδια ωρα στην Ιερουσαλήμ στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε στη μέση του δρόμου έναν Ισραηλινό πολίτη. Τον μπέρδεψε με τον δράστη της χθεσινής επίθεσης της Χαμάς σε στάση λεωφορείου.

Τραγική ειρωνία ήταν πως νεκρός έπεσε ο άνθρωπος που «εξουδετέρωσε» χθες τους ενόπλους σώζοντας ζωές. 

Ιερουσαλήμ: Νεκρός πολίτης από ισραηλινά πυρά

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top