Στις φλόγες πάλι η Γάζα – Νέο «σφυροκόπημα» Ισραήλ 

Αλληλοκατηγορίες Ισραηλινών και Χαμάς  μετά την εκεχειρία

Λωρίδα της Γάζας: «Σφυροκόπημα» Ισραήλ μετά την εκεχειρία και αλληλοκατηγορίες με Χαμάς (video ΕΡΤ)   

Ο πόλεμος επέστρεψε πιο άγριος στη Γάζα με τις δύο πλευρές  να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας. Τα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων τους γεμίζουν και πάλι με τραυματίες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. 

Έληξε η εκεχειρία Ισραήλ - Χαμάς: Ξεκίνησαν πάλι οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει από το πρωί σφοδρές επιθέσεις ενώ ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν ακόμα και περιοχές της νότιας Λωρίδας της Γάζας.   

Εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκεχειρία  Εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκεχειρία (AP Images) 

Ο πόλεμος στη Γάζα ξανάρχισε, μια ώρα πριν την προγραμματισμένη λήξη της εκεχειρίας, στις 7 το πρωί 

«Δυστυχώς η Χαμάς αποφάσισε να τερματίσει την εκεχειρία αποτυγχάνοντας να αφήσει όλες τις γυναίκες που είχε απαγάγει όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει και με τα απαχθέντα παιδιά και ξαναρχίζοντας την εκτόξευση ρουκετών» υποστήριξε  ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ Εϊλόν Λεβί, ενώ από την πλευρά της η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση της εκεχειρίας. 

Δύο νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε πόλη στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ

Ένταση υπάρχει και στα βόρεια του Ισραήλ όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοριακή πόλη Χούλα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al-Manar.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ αντάλλαξαν πυρά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ νωρίτερα σήμερα μετά τη λήξη της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χεζμπολάχ είναι σύμμαχος της Χαμάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top