Ισραήλ: Αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ

«Στο κενό» οι συζητήσεις για νέα εκεχειρία

Πάνω από 200 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας / Δελτίο ειδήσεων Star

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη λήξη της εκεχειρίας με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς. Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακάλεσε την ομάδα διαπραγματευτών του από το Κατάρ, αφού έφτασε σε «αδιέξοδο» στις συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Ιερουσαλήμ: Νεκρός πολίτης από ισραηλινά πυρά - Τον πέρασαν για τρομοκράτη

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας, το οποίο περιελάμβανε την επιστροφή όλων των γυναικών και των παιδιών που κρατούνταν όμηροι, σύμφωνα με έναν κατάλογο που στάλθηκε στη Χαμάς και εγκρίθηκε από την ίδια», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Τέλος στην εκεχειρία από την Παρασκευή / AP Images

Υπενθυμίζεται ότι η εκεχειρία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου και ανανεώθηκε δύο φορές πριν λήξει το πρωί της Παρασκευής. Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι αρνείται να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες που κρατάει ομήρους, ενώ Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε για γυναίκες στρατιώτες από το Ισραήλ.

Κατάρ: «Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ - Χαμάς

Νωρίτερα, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ) βρέθηκαν στη Ντόχα για συνομιλίες με τους Καταριανούς διαμεσολαβητές για την επίτευξη μιας ακόμη ανθρωπιστικής παύσης στον πόλεμο στη Γάζα, όπως είπε μια πηγή που ενημερώθηκε για την επίσκεψη.

Ξεκίνησαν και πάλι οι βομβαρδισμοί στη Γάζα / AP Images

Ωστόσο, οι συνομιλίες «πάγωσαν» με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος δεν τήρησε τη συμφωνία της εκεχειρίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top