Αυτό το βίντεο ΔΕΝ δείχνει ανατίναξη του «Κοινοβουλίου της Χαμάς»

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα όπου δε θα φτάσει το Ισραήλ

Εικόνες από εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη συνεχιζόμενη επέλαση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (video AP)  

Μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ στο χώρο του λεγόμενου «κοινοβουλίου της Χαμάς» στη Γάζα, κυκλοφόρησε ευρέως κι ένα βίντεο που υποτίθεται πως δείχνει την ανατίναξη του εν λόγω κτιρίου. Το βίντεο, ωστόσο, όπως διευκρυνίζουν τα ellinika hoaxes, δείχνει ένα άλλο κτίριο, σε διαφορετική περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Το βίντεο για το οποίο γίνεται λόγος είναι το εξής:   

 

Τι ισχύει

Το βίντεο κυκλοφόρησε διεθνώς μέσω ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, όπως του kann_news, του ynet.co.il, του i24news.tv, καθώς και σε αρχική αναφορά ανταποκριτή του timesofisrael.com, συνοδεία του αναληθούς ισχυρισμού.

Νωρίτερα, βέβαια, είχε γίνει γνωστό ότι μέλη της Ταξιαρχίας Γκολάνι είχαν φωτογραφηθεί εντός του λεγόμενου κοινοβουλίου της Χαμάς, δηλαδή στο χώρο του «Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου» που λειτουργεί στη Γάζα, σε παλαιστινιακά εδάφη υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

«Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη Γάζα και οι μαχητές της φεύγουν»

Η παρουσία στελεχών των ΕΔ του Ισραήλ πέριξ του «κοινοβουλίου» έχει τεκμηριωθεί βάσει στοιχείων από ανοιχτές πηγές δεδομένων. Μπορείτε να δείτε παρακάτω σχετικό επεξηγηματικό νήμα στο Twitter (νυν ονομαζόμενο “X”) από το εγχείρημα Geoconfirmed.

 

Ενώ έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα η παρουσία δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) εντός και πέριξ του κοινοβουλίου, που βρίσκεται στην οδό Omer El Mokhtar στο κέντρο της Γάζας, το κτίριο που φαίνεται στο βίντεο είναι ένα εντελώς άσχετο. Βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα νοτιότερα, κατά προσέγγιση στις συντεταγμένες 31.458982, 34.440275.

Ο γεωεντοπισμός του σημείου λήψης του βίντεο κατέστη εφικτός χάρη στον χρήστη του Twitter με το ψευδώνυμο @fdov21 που εντόπισε στο χάρτη το κτίριο και προέβαλε μορφολογικά στοιχεία της δομής και του περιβάλλοντος του κτιρίου πάνω σε δορυφορική λήψη μέσω Google Earth. Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή του οικισμού Juhor ad Dik, αρκετά κοντά στη συνοριακή γραμμή με το Ισραήλ.

Εν τέλει, από τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα δεν έχει προκύψει οπτικοακουστικό υλικό που να δείχνει πραγματικά μια καταστροφή του πραγματικού «κοινοβουλίου της Χαμάς», στο κέντρο της Γάζας. Δεν εντοπίζεται προς το παρόν καμία άλλη σχετική απόδειξη, πέραν μιας αναφοράς.

Πηγή: Ellinika Hoaxes

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα όπου δε θα φτάσει το Ισραήλ

«Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα» όπου «δε θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

Γάζα: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο αλ Σίφα - Νεκροί και τραυματίες

«Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι δύο «ιερές αποστολές», είπε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του σε μια στρατιωτική βάση.

«Δεν υπάρχει καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός μπήκε σήμερα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση στρατηγικής σημασίας της Χαμάς. Η επιχείρηση αυτή πάντως προκαλεί ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Μας ζήτησαν να μην διεισδύσουμε στη Γάζα; Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της Πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Το νοσοκομείο αυτό βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top