Γάζα: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο αλ Σίφα - Νεκροί και τραυματίες

Αναφορές για συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε ότι 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον του συγκροτήματος του νοσοκομείου αλ Σίφα, του μεγαλύτερου στη Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελπίδες ότι είναι ζωντανή η 8χρονη Έμιλι

«Δεκατρείς μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στο συγκρότημα του (νοσοκομείου) αλ Σίφα σήμερα», στο κέντρο της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο Σαλάμα Μάαρουφ επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει. 

 

 

Δημοσιογράφος του AFP δήλωσε ότι είδε τουλάχιστον επτά πτώματα στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου. 

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι κατάφερε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών, ανάμεσά τους και παιδιά, στον χώρο του νοσοκομείου αλ Σίφα.

 

 

Ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι το βίντεο φαίνεται να τραβήχτηκε σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. 

Νέα Υόρκη: «Κατάληψη» στο Άγαλμα της Ελευθερίας από Εβραίους ακτιβιστές

«Ισραηλινά άρματα μάχης στοχοθέτησαν το νοσοκομείο αλ Σίφα», δήλωσε ο διευθυντής του, ο γιατρός Μοχαμάντ Αμπού Σαλμίγια.

Χθες το βράδυ Πέμπτης, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είχε επισημάνει ότι μονάδα του στρατού διεξάγει επιχειρήσεις σε περιοχή «πολύ κοντά» σε αυτό το νοσοκομείο. Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν στόχο κυρίως «ένα στρατιωτικό κατάλυμα» που βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο αλ Σίφα και το οποίο χαρακτηρίζεται «η καρδιά» των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και της συγκέντρωσης Πληροφοριών της Χαμάς.

«Ισραηλινά άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει τέσσερα νοσοκομεία στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας», θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και εκτοπισμένους που έχουν αναζητήσει εκεί καταφύγιο, επεσήμανε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υπηρεσίες στους τραυματίες και τα νοσοκομεία βομβαρδίζονται συνεχώς από το Ισραήλ», κατήγγειλε σήμερα ο Μοχάμεντ Ζάκουτ γενικός διευθυντής των νοσοκομείων της Γάζας. 

Σάλος στο Ισραήλ: Υπουργός μίλησε για χρήση πυρηνικών στη Γάζα

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στα νοσοκομεία βρίσκονται σε κίνδυνο και είναι εκτεθειμένοι στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα άμεσα πυρά του πυροβολικού», πρόσθεσε. 

Από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλουν τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα και τα πυρά του ισραηλινού πυροβολικού εναντίον νοσοκομείων και ασθενοφόρων. 

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία για να εξαπολύει επιθέσεις και να κρύβει τις σήραγγές της, κάτι που η οργάνωση αρνείται. 

Ισραήλ - Χαμάς: Πληροφορίες για συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αραβικών πρακτορείων αναφέρουν ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν να γίνει ανταλλαγή περίπου 100 αιχμαλώτων.

Πηγές στο Al-Arabiya και το Al-Hadath ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να απελευθερώσουν Παλαιστίνιους κρατούμενους, γυναίκες και παιδιά, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατό απαχθέντων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top