Μακελειό στις ΗΠΑ: 22χρονος άνοιξε πυρ στον δρόμο εν μέσω Halloween

Δύο νεκροί και 16 τραυματίες

Η αστυνομία στην Τάμπα, στη Φλόριντα συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος κατηγορείται για δύο φόνους και αρκετούς τραυματισμούς, αφού φέρεται να άνοιξε πυρ χθες σε συνοικία με μπαρ και νυχτερινά κλαμπ, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, είχαν βγει για να γιορτάσουν το Halloween.

Μακελειό ΗΠΑ: Άφαντος ο δράστης που σκότωσε 18 ανθρώπους - «Άκουγε φωνές»

Από τους συνολικά δεκαέξι τραυματίες, οι δεκαπέντε χτυπήθηκαν από σφαίρες, σύμφωνα με τις αρχές.

 

 

Πρόκειται για τον 22χρονο Ταϊρέλ Στίβεν Φίλιπς, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Νεκροί είναι ένας 14χρονος κι ένας 20χρονος έπειτα από καβγά δύο ομάδων τα ξημερώματα στην Ίμπορ Σίτι.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Άνοιξε πυρ και σκότωσε 22 ανθρώπους στο Μέιν

Βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter δείχνουν το πανδαιμόνιο που επικράτησε, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν μέσα στο σκοτάδι, ενώ ακούστηκαν δέκα και πλέον πυροβολισμοί. Σε κάποια από τα βίντεο, εικονίζονται αστυνομικοί που προσπαθούν να βοηθήσουν αιμόφυρτους πολίτες σε πεζοδρόμια.

 

 

Πολλοί τραυματίες, ηλικίας μεταξύ 18 και 27 ετών, έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

 

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάμπα, Λι Μπέρκο, δήλωσε πως πληροφορίες που έδωσαν πολίτες στην αστυνομία συνέβαλαν καθοριστικά να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο ύποπτος.

Ταϊλάνδη: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από πυρά σε εμπορικό κέντρο

Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αρχές αναζητούν άλλους υπόπτους.

 

 

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί. Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κατοίκους, ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με πάνω από ένα όπλο.

Συνέπεια αυτής της διάδοσης είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στη χώρα, ο οποίος δεν χωράει καμιά σύγκριση με αυτούς σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top