«Δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις» -Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Star

Τι είπε για την επικείμενη εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού, Peter Lerner, στο Star και τον Άρη Λάμπο

Οι στρατιώτες του IDF εκπαιδεύονται νύχτα μέρα για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα, η οποία δεν αποκλείεται να είναι θέμα ημερών, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού, Peter Lerner, στο Star και τον Άρη Λάμπο. Το μήνυμα που απηύθυνε προς τον Λίβανο και τη Χεζμπολά είναι ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να πολεμήσει σε πάνω από δύο μέτωπα αν χρειαστεί.

Ντοκουμέντο Star: Η Χαμάς έστειλε νέο βίντεο με τη Νόα

Η ερώτηση που ο περισσότερος κόσμος έχει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή είναι το πότε θα γίνει η χερσαία επέμβαση και αν θα είναι μετά την απελευθέρωση των ομήρων. Ο αντισυνταγματάρχης Πήτερ Λέρνερ απάντησε, αναλύοντας τις συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν αυτή την κίνηση: 

«Κόλαση» - Ήταν όμηρος της Χαμάς και περιγράφει όσα έζησε

«Πρώτα απ΄όλα θα είναι η κυβερνητική εντολή να μετακινήσουμε τα στρατεύματα στη Γάζα και η δεύτερη προϋπόθεση είναι όταν θα έχουμε τις καλύτερες επιχειρησιακές συνθήκες. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας, εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντας τες και εξασφαλίζοντας ότι η κάθε μονάδα έχει ένα συγκεκριμένο καθήκον για να είναι έτοιμη στο ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να μετακινηθεί στη Γάζα. Είναι μια πραγματικότητα που μάλλον θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού, Peter Lerner, στο Star και τον Άρη Λάμπο

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Star αν το Ισραήλ έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη χερσαία επέμβαση, ο κ. Λέρνερ ξεκαθάρισε: 

«Νομίζω υπάρχουν 1.400 λόγοι να μην έχουμε δεύτερες σκέψεις γι΄αυτό. Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν σφαγιαστεί, δολοφονηθεί, βιαστεί και απαχθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Χρειάζεται μια παραδειγματική αλλαγή», τόνισε.

Τέλος, ο αντισυνταγματάρχης τοποθετήθηκε και στο αν ο IDF φοβάται για το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο

«Μας απασχολεί, έχουμε ενισχύσει τις δυνάμεις μας στον Βορρά. Το μήνυμά μου στον Λίβανο είναι πολύ απλό: "Διασφαλίστε ότι αυτές οι επιθέσεις δε γίνονται από τα εδάφη σας. Έχετε πολλά να χάσετε αν γίνουν". Και επίσης λέμε στην Χεζμπολά "δείτε προσεκτικά πώς αποσυναρμολογούμε  και καταστρέφουμε τη Χαμάς βήμα - βήμα και σκεφτείτε αν θέλετε να περάσετε αυτό το κατώφλι», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top