Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τη Γάζα 

'Ηχησαν σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

Η ανταπόκριση του Άρη Λάμπου από το εμπόλεμο Ισραήλ / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Οι ισραηλινές δυνάμεις αναπτύσσονται στα σύνορα με τη Γάζα. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη περιμένουν εντολές για να πλήξουν τις θέσεις της Χαμάς. Ο απεσταλμένος του Star στο νότιο μέτωπο του Ισραήλ, Άρης Λάμπος με τον οπερατέρ Ηλία Πότση καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες - «Μπαράζ ρουκετών σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ»

Εκατοντάδες άρματα μάχης περιμένουν εντολές

H περιοχή Μαβκίν λίγο μετά την Ασκελόν είναι κομβικό σημείο για τον στρατό του Ισραήλ και για αυτό τον λόγο έχουν στρατοπεδεύσει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κατά δεκάδες ίσως και εκατοντάδες. 

Στο μεγαλύτερο στρατόπεδο περιμετρικά της Γάζας

Οι στρατιώτες παρατάσονται πίσω από τα κοντέινερ. Προφανώς φοβούνται πως κάποιος έχει εισχωρήσει στο στρατόπεδό τους. Είναι με τα όπλα σε θέση κάλυψης. Καλύπτονται πίσω από τα κοντέινερ και προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή. Ειναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Στο μεγαλύτερο στρατόπεδο περιμετρικά της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλαλούμ με την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

«Μπαράζ» από ρουκέτες στην Ασκελόν

Ο Άρης Λάμπος πέρασε παράλληλα από την περιοχή Ασκελόν, όπου η Χαμάς εξαπέλυσε ένα μπαράζ από ρουκέτες.  Παντού στις περιοχές στον νότο κοντά στην Γάζα-που βρίσκεται στα έξι χλμ- είναι εμφανή τα σημάδια της σύγκρουσης.

Ματωμένα ρούχα, παρατημένο στην εθνική οδό ένα διαλυμένο αυτοκίνητο. Στο παρμπρίζ και στην πόρτα φαίνονται τα σημάδια από σφαίρες, τα σπασμένα τζάμια, αίματα μέσα στο όχημα. 

«Μπαράζ» από ρουκέτες στην Ασκελόν

ΗΠΑ: Σκότωσε με 26 μαχαιριές 6χρονο αγόρι με καταγωγή από την Παλαιστίνη

Το Star μια «ανάσα» από τη Γάζα - Σκληρές μάχες στη Σντερότ

Το Star κατέγραψε ό,τι απέμεινε από το αστυνομικό τμήμα στη Σντερότ το οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις το ισοπέδωσαν προκειμένου να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες της Χαμάς που είχαν ταμπουρωθεί μέσα. Είχαν σκοτώσει 8 αστυνομικούς κι άλλους 30 πολίτες. 

 Σκληρές μάχες στη Σντερότ

Το Star κατέγραψε ό,τι απέμεινε από το αστυνομικό τμήμα στη Σντερότ

Ανείπωτη τραγωδία: «Λύγισε» γιατρός που αντίκρισε νεκρούς πατέρα κι αδερφό

«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τη Γάζα 

Στην πόλη Ζικίμ παράλληλα της εθνικής οδού, το Star βρέθηκε σε σημείο όπου έχουν στρατοπεδεύσει οι δυνάμεις του Ισραήλ και κατέγραψε άρματα μάχης Merkava και τους γερανούς που τα τοποθετούν στις θέσεις τους. Μιλάμε για την ανάπτυξη ενός παντοδύναμου στρατού, οι Ισραηλινές Δυνάμεις IDF λίγο πριν την Γάζα δείχνουν τα δόντια τους. 

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Χαμάς: «Σκοτώστε και πιάστε ομήρους»

Σειρήνες ήχησαν στο μεταξύ σήμερα στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, καθώς η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, εκτόξευσαν μπαράζ ρουκετών «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων».

Η συνεδρίαση της ολομέλειας του ισραηλινού κοινοβούλιου (Κνεσέτ) που βρισκόταν σε εξέλιξη διεκόπη, με τους Ισραηλινούς βουλευτές να τρέχουν στα καταφύγια.

Σύμφωνα με τον IDF δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. 

Oι επιθέσεις εκατέρωθεν συνεχίζονται με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να  ξεπερνά τις 4.000 όπως μετέδωσε ο Άρης Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα σε πόλεις του νότου πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις «σκούπα» για τον φόβο να έχουν διεισδύσει ένοπλοι της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.  Πάνοπλοι Ισραηλινοί αστυνομικοί μπήκαν μέσα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια προκειμένου να εντοπίσουν υπόπτους.

Σε πόλεις του νότου πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις «σκούπα» για τον φόβο να έχουν διεισδύσει ένοπλοι της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος. 

Στον κόμβο Ούριμ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα καθώς οι στρατιώτες σπεύδουν για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και τρόφιμα.
 


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top