Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες - «Μπαράζ ρουκετών σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ»

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την έλλειψη νερού και ρεύματος στη Γάζα

Οι απεσταλμένοι του Star στο Ισραήλ Άρης Λάμπος και Κατερίνα Ρίστα μεταδίδουν τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων». 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή που μαχητής της Χαμάς πέφτει νεκρός

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι σειρήνες ήχησαν επίσης στη μητρόπολη Τελ Αβίβ και σε πολλές πόλεις στο κεντρικό Ισραήλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλαλούμ με την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

 

Σειρήνες ήχησαν και στην Ιερουσαλήμ και η συνεδρίαση της ολομέλειας της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) που βρισκόταν σε εξέλιξη διεκόπη, με τους Ισραηλινούς βουλευτές να τρέχουν στα καταφύγια.

 

 

Εκρήξεις ακούστηκαν αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Πόλεμος Ισραήλ

Άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού παρατεταγμένα έξω από τη Λωρίδα της Γάζας / AP Photo (Ohad Zwigenberg)

Ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα και η εκτόξευση ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος συνεχίζονται καθημερινά μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες μεταξύ αυτών είναι άμαχοι και παιδιά.

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τη Γάζα: «Χωρίς άμεση βοήθεια, θα βρεθεί σε απόλυτη καταστροφή»

«Καμπανάκι» έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τη Γάζα, η οποία είνα αποκλεισμένη από νερό, ρεύμα και καύσιμα.

«Έχουν απομείνει 24 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό, η ηλεκτροδότηση και τα καύσιμα στη Γάζα και αν δε φτάσει βοήθεια, οι γιατροί δε θα έχουν παρά να ετοιμάζουν πιστοποιητικά θανάτου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ αλ Μαντχάρι, επικεφαλής του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην περιοχή. 

Ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια, ιδιαίτερα από τον ΠΟΥ, δεν μπορεί να περάσει από το νότιο πέρασμα της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου. 

Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό απόλυτο αποκλεισμό και ανελέητο βομβαρδισμό από το Ισραήλ ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες από αυτούς είναι άμαχοι και παιδιά. 

Χαμάς και ισραηλινή κυβέρνηση διέψευσαν την κήρυξη εκεχειρίας

Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς επεσήμαναν σήμερα ότι δεν έχει συμφωνηθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την δέκατη ημέρα του πολέμου που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

«Δεν υπάρχει εκεχειρία και είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκεχειρία και για το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Τα σημεία διέλευσης είναι κλειστά και δεν έχει υπάρξει απόφαση σχετικά με την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα», δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top