Χαμάς: Aπάντησε με 150 ρουκέτες στο τελεσίγραφο εκκένωσης από το Ισραήλ

«Ημέρα Οργής» για τη Χαμάς - Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Το Ισραήλ ζητά τη μετακίνηση 1,1 εκατ. πληθυσμού εντός 24 ωρών / Βίντεο από ΕΡΤ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε 150 ρουκέτες εναντίον της πόλης Άσκελον του Ισραήλ «σε απάντηση για τον εκτοπισμό και τη στόχευση αμάχων», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε, εξάλλου, επικαλούμενο ανταποκριτή του, πως εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα.

Ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκε σε διάστημα ενός τετάρτου της ώρας και τα πυρά συνεχίζονται, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του AFP. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πυρά ρουκετών στο έδαφός του.

Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο - «Ημέρα Οργής» σήμερα για τη Χαμάς

Διπλωμάτης της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχθηκε, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα.

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε 1,1 εκατ. αμάχους στη Γάζα να φύγουν σε 24 ώρες

Η κατάσταση του διπλωμάτη είναι σταθερή. Το κίνητρο της επίθεσης που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο, όπως  μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ, διερευνάται, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ισραηλινοί και οι Εραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει από χθες προειδοποίηση να είναι σε επιφυλακή σήμερα, Παρασκευή, μετά την έκκληση της Χαμάς προς τους υποστηρικτές της ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν στην αποκαλούμενη «Ημέρα Οργής».

Ισραήλ: «Δεν πιστεύω ότι θα βγω ζωντανή» – Η ιστορία της 22χρονης Αμίτ

Χαμάς: Νεκροί 13 όμηροι από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Την ίδια ώρα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανέφεραν σε δήλωση που εξέδωσαν, πως 13 όμηροι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Γάζας.

Ισραήλ: Η Γάζα βομβαρδίζεται αδιαλείπτως - Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση

Χαμάς: 13 όμηροι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι 13 όμηροι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα / AP

Στη δήλωση αναφέρεται ότι έξι από τους ομήρους σκοτώθηκαν σε επιδρομές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια περιφέρεια και άλλοι επτά έχασαν τη ζωή τους σε πλήγματα σε τρεις τοποθεσίες στην περιφέρεια της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτα μέτρα προστασίας και στην Ελλάδα
 

Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ να ελέγξουν το Ισραήλ, αν θέλουν να αποφύγουν έναν περιφερειακό πόλεμο

Οι ΗΠΑ «πρέπει να ελέγξουν το Ισραήλ», αν θέλουν να αποφύγουν έναν περιφερειακό πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν από τη Βηρυτό, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, προσθέτοντας ότι το Ιράν επιθυμεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Λιβάνου.

«Η Αμερική θέλει να επιτρέψει στο Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και αυτό είναι σοβαρό λάθος. Αν οι Αμερικανοί επιθυμούν να αποφύγουν ο πόλεμος να εξαπλωθεί στην περιοχή, πρέπει να ελέγξουν το Ισραήλ», τόνισε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αν δε σταματήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί», προειδοποίησε.

Ο Ιρανός υπουργός έφθασε χθες Πέμπτη στη Βηρυτό, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και με τον επικεφαλής της λιβανέζικης κυβέρνησης Νατζίμπ Μικάτι.

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι ενδέχεται να ανοίξει δεύτερο μέτωπο, στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, αν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να επέμβει στη σύρραξη. Από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, η εμπλοκή της Χεζμπολάχ είναι περιορισμένη, με μερικούς βομβαρδισμούς εναντίον ισραηλινών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ προκειμένου να υποστηρίξει τη Χαμάς.

Ισραήλ: Φωτογραφίες με δολοφονημένα μωρά

Η κυβέρνηση του Ισραήλ πήρε την απόφαση να κοινοποιήσει εικόνες παιδιών που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς, δείχνοντας τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανάρτησε στα social media φωτογραφίες ενός νεκρού βρέφους μέσα σε λίμνη αίματος και το απανθρακωμένο σώμα ενός παιδιού.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού είπε στους «Times of Israel» ότι το σκεπτικό ήταν «ο κόσμος να δει μόνο ένα κλάσμα της φρίκης που έκανε η Χαμάς».

Οι εν λόγω φωτογραφίες ήταν μερικές από αυτές που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδειξε στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντονι Μπλίνκεν κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Ισραήλ. «Είναι απλώς εξευτελισμός με τον χειρότερο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς», είπε. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top