Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτα μέτρα προστασίας και στην Ελλάδα

Σε επιφυλακή αεροδρόμια και χώροι λατρείας

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Αυστηρά μέτρα προστασίας σε συναγωγές και αεροδρόμια είναι σε ισχύ, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη συναγωγή στο Θησείο για τους αμάχους που «χάθηκαν» από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδειξε φωτογραφίες καμένων μωρών στον Μπλίνκεν

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στη συναγωγή Μπεθ Σαλώμ ή αλλιώς στον «Οίκο της Ειρήνης». Μια προσευχή για πολίτες και στρατιώτες που «χάθηκαν» από τις σφαίρες και τις ρουκέτες της Χαμάς, αλλα και ένα μήνυμα συμπαράστασης για τους Ισραηλινούς. 

Ισραήλ: Σπαρακτικό βίντεο - Τα παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς

Η συγκεκριμένη συναγωγή είναι ένα από τα σημεία που φυλάσσεται και θα φυλαάσσεται. Σήμερα υπήρχαν αρκετοί άντρες της ασφάλειας με πολιτικά και «σκάναραν» τους πάντες. 

Έκτακτα μέτρα προστασίας λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Εκτός απο την συγκεκριμένη συναγωγή, υπάρχει αύξηση των μέτρων προστασίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με σκυλιά περιπολίας και ανίχνευσης εκρηκτικών.

Διακριτική παρακολούθηση, τόσο στο Τζαμί του Βοτανικού, όσο και σε άλλους χώρους προσευχής των μουσουλμάνων που λειτουργούν παράνομα στο κέντρο της πόλης.

Ακόμα, έχει ήδη τριπλασιαστεί η δύναμη στην Πρεσβεία του Ισραήλ και έχει διπλασιαστεί στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης.

Προφανώς η ασφάλεια θα είναι με ανοιχτές κεραίες και σε επιχειρήσεις Ισραηλινών, όπως εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες. Τέλος, θα υπάρχει φύλαξη και σε Εβραϊκά Κοιμητήρια.

Το πιο σημαντικό, όμως, απ'όλα για τις ελληνικές αρχές είναι το πληροφοριακό δίκτυο από ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική. Δεν ανησυχεί κανέναν το ποιοι είναι ήδη εδώ χρόνια, καθώς γι'αυτούς έχει ήδη σχηματιστεί ένα προφίλ. Αλλλα και αυτούς που μπήκαν ως μετανάστες τις τελευταίες μέρες, αλλά και για αυτούς που θα μπουν το ερχόμενο διάστημα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top