O Ζελένσκι στα Ηνωμένα Έθνη έκανε λόγο για γενοκτονία

Έβγαλαν έξω τον πρεσβευτή του Ισραήλ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας , οι ηγέτες του πλανήτη προσήλθαν στη 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμενων Εθνων στη Νέα Υόρκη. 

Ο Ζελένσκι, αφού επισκέφθηκε ουκρανούς στρατιώτες σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, έφτασε στα Ηνωμένα Έθνη αποφασισμένος όχι μόνο να ενθαρρύνει τα κράτη να στηρίξουν την Ουκρανία αλλά και να κερδίσει τις καρδιές των παρευρισκόμενων. 

"Έχω στοιχεία ότι η Ρωσία απήγαγε τα παιδιά μας» είπε στους ηγέτες όταν ανέβηκε στο βήμα.

«Αυτά τα παιδιά στη Ρωσία διδάσκονται να μισούν την Ουκρανία και όλοι οι δεσμοί με τις οικογένειές τους έχουν σπάσει. Και αυτό είναι ξεκάθαρα μια γενοκτονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Μητσοτάκης: Άτυπο δείπνο ηγετών των Βαλκανίων στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Τζο Μπάιντεν στο πλευρό της Ουκρανίας

Βασικός σύμμαχός του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν. Όταν εκείνος κατακεραύνωνε τη Μόσχα, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη έπαιζε με το κινητό του.

«Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν την γυμνή επιθετικότητα σήμερα και να αποτρέψουμε άλλους επίδοξους επιτιθέμενους αύριο. Γι' αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν. 

Η γενική συνέλευση ήταν εκ προοιμίου υποβαθμισμένη καθώς από τους ηγέτες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας παραβρέθηκε μόνο ο Μπάιντεν. Λάβρος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Ο κόσμος μας έχει τρελαθεί. Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται. Οι παγκόσμιες προκλήσεις αυξάνονται. Και φαινόμαστε ανίκανοι να ενωθούμε για να ανταποκριθούμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. 

Τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ηγετών είναι δρακόντεια. Εξονυχιστικοί έλεγχοι, ειδικά σκυλιά της αστυνομίας μυρίζουν ακόμα των εξοπλισμό των δημοσιογράφων ενώ πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είναι ακροβολισμένοι στα σημεία. 

Έβγαλαν έξω τον πρεσβευτή του Ισραήλ

Την ώρα της ομιλίας του Ιρανού προέδρου, ο πρεσβευτής του Ισραήλ , ύψωσε τη φωτογραφία της Μάχσα Αμίνι, της 22χρονης η οποία πριν από ένα χρόνο έχασε τη ζωή της υπό την επιτήρηση της αστυνομίας ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της. Άρον- Άρον έβγαλαν έξω από την αίθουσα τον πρεσβευτή.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top