Ιταλία: Δικαστής έκρινε πως το «χούφτωμα» για 10 sec δεν είναι παρενόχληση

Σάλος μετά την απόφαση, αντιδράσεις στο TikTok και στο Instagram

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου, ο οποίος κατηγορούταν για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μιας 17χρονης μαθήτριας την οποία… «χούφτωσε».

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 69χρονος που παρενόχλησε και έβρισε ανήλικες

Στην απόφασή του ο δικαστής ανέφερε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου πρέπει να αποσυρθούν καθώς το «χούφτωμα» διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. 

 

 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022. Ο επιστάτης κατηγορείται ότι έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο της μαθήτριας και της έπιασε τα οπίσθια. Μετά την καταγγελία, ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι το έκανε… για πλάκα. 

«Έχω βιάσει και εξαφανίσει παιδιά» - Φρίκη με βίντεο παιδεραστή

 

@monnienight Dopo 10 secondi posso iniziare a lamentarmi almeno? #10secondi #palpatabreve #bidello #molestia #attualità ♬ оригинальный звук - ayazkyz

 

Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι πρέπει να κριθεί αθώος καθώς, όπως είπε «το χούφτωμα που έχει διάρκεια κάτω από δέκα δευτερόλεπτα δεν αποτελεί αδίκημα».

 

 

Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις στα social media

Η πρώτη αντίδραση ήταν από τον ηθοποιό Πάολο Καμίλι, ο οποίος ανήρτησε ένα σατιρικό βίντεο στο TikTok. Σε αυτό φαίνεται να τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα, σχολιάζοντας έτσι την απόφαση του δικαστή. 

Βόλος: Μαθητής κατήγγειλε συμμαθητές του για σεξουαλική παρενόχληση

 

@paolocamilli Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷🏼‍♀️ #10secondi #molestie #reato #attualità ♬ suono originale - paolocamilli

 

Μετά από αυτό το βίντεο ακολούθησε ένα κύμα αντίστοιχων αναρτήσεων στο TikTok και στο Instagram με hastag #10secondi και #palpatabreve (σύντομο χούφτωμα).

 

@theconiugi Sotto i 10 secondi la passi liscia… menomale… MA STIAMO SCHERZANDO?????? #10secondi #leggeitaliana #fakesituation #prank #positivity ♬ suono originale - The Coniugi

 

Ιταλία: Εξοργισμένη η μαθήτρια με την απόφαση του δικαστή

Εξοργισμένη είναι και η 17χρονη μαθήτρια που δέχθηκε τη σεξουαλική παρενόχληση από τον επιστάτη με την απόφαση του δικαστή. 

 

@jessicagiorgiasenesi E voi? #10secondi ♬ suono originale - Jessica G. Senesi

 

«Θεώρησε ότι ήταν αστείο; Για μένα δεν ήταν αστείο. Ο επιστάτης ήρθε από πίσω μου χωρίς να πει κάτι. Έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. Μου έπιασε τα οπίσθια. Αυτός δεν είναι τρόπος για να "αστειεύεται" ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με μια έφηβη», είπε στην Corriere Della Sera και πρόσθεσε:

«Τα δευτερόλεπτα αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να νιώσω τα χέρια του επιστάτη πάνω μου. Αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν λάθος να εμπιστευτώ τους θεσμούς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top