BBC: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο

Τον «έδωσε» η σύζυγός του

Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται ότι πλήρωνε ένα νεαρό άτομο για να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Σκάνδαλο μεγατόνων με πασίγνωστο παρουσιαστή του BBC και ανήλικο αγόρι

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το γνωστό βρετανικό μέσο, η σύζυγος του γνωστού παρουσιαστή του BBC ήταν εκείνη που τον κατονόμασε.

Χιου Έντουάρντς

Χιου Έντουαρντς / Φωτογραφία αρχείου AP (Tim Ireland)

Σε δήλωση που εκδόθηκε για λογαριασμό της, η Βίκυ Φλιντ αναφέρει: «Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχει υποβληθεί σε θεραπεία για βαριάς μορφής κατάθλιψη. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει πολύ την κατάσταση, υπέστη ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο και τώρα νοσηλεύεται και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για το προσεχές μέλλον», ανέφερε.

Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την έρευνα στην υπόθεση διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα.

Από την πλευρά του, το BBC υποστηρίζει ότι συνεχίζει την έρευνά του «έχοντας επίγνωση του καθήκοντός μας να φροντίζουμε όλους τους εμπλεκόμενους».

Ποιος είναι ο Χιου Έντουαρντς

Ο 61χρονος Χιου Έντουαρντς είναι ένας από τους πιος γνωστούς και καλοπληρωμένους παρουσιαστές του BBC, με τις απολαβές του να «αγγίζουν» 439.999 £ για το 2022 - 2023.

Εργάζεται στο μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο επί 40 χρόνια, ενώ για 20 χρόνια ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής στις κορυφαίες ειδήσεις του BBC στο Ten O'Clock.

Έχει καλύψει τηλεοπτικά μεγάλα γεγονότα, όπως την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τους γάμους του πρίγκιπα Ουίλιαμ και Χάρι, το διαμαντένιο και πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, ακόμα και τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

Μεγάλωσε στην Ουαλία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, όπου σήμερα είναι επίτιμος καθηγητής δημοσιογραφίας.

BBC: Οι καταγγελίες κατά του Έντουαρντς

Την περασμένη εβδομάδα στον βρετανικό Τύπο άρχισε να διαρρέει ότι ένας παρουσιαστής του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πλήρωσε ένα παιδί 17 ετών χιλιάδες λίρες να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. 

Η ταμπλόιντ Sun δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής τη μαρτυρία της μητέρας του παιδιού αυτού, η οποία κατηγόρησε έναν προβεβλημένο παρουσιαστή του BBC, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι εκείνος πλήρωσε πολλές δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της όταν ήταν 17 ετών για να του στείλει πορνογραφικές φωτογραφίες, χωρίς να διευκρινίζεται αν το παιδί είναι κορίτσι ή αγόρι. 

Η μητέρα του παιδιού ανέφερε στην Sun ότι ο άνδρας παρουσιαστής πλήρωσε τον/την έφηβο/η πάνω από 35.000 λίρες επί τρία χρόνια για να του στέλνει φωτογραφίες. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια επικοινώνησε με το BBC στις 19 Μαΐου για να τους ενημερώσει για το συμβάν, αλλά ο παρουσιαστής συνέχισε να παρουσιάζει εκπομπές για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ και του γενικού συμβούλου του BBC Τιμ Ντέιβι, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του «ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού του τέθηκε σε διαθεσιμότητα» και ότι ο όμιλος «εργάζεται να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό». Η Φρέιζερ έκανε λόγο για «βαθιά ανησυχητικές» καταγγελίες. 

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο και ταχέως εκτυλισσόμενο σύνολο περιστάσεων» και «είναι σημαντικό αυτά τα θέματα να αντιμετωπίζονται δίκαια και επισταμένα», πρόσθεσε η διοίκηση του BBC.

Αυτές οι καταγγελίες, που έγιναν πρωτοσέλιδα σε βρετανικά ΜΜΕ, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στην πολιτική τάξη και το υπουργείο Πολιτισμού κάλεσε το BBC να διεξάγει έρευνα «κατεπειγόντως και με ευαισθησία».

Στη ανακοίνωσή της, η διοίκηση του BBC επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε «τον Μάιο» για μια καταγγελία και ότι «νέες καταγγελίες» έφτασαν στη διοίκηση την Πέμπτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top