Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου στο Έβερεστ

Αγνοείται ένα άτομο

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου στο Έβερεστ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο Νεπάλ, ενώ ακόμη ένα άτομο αγνοείται.

Το «θαύμα των Άνδεων»: Επιβίωσαν τρώγοντας τις σορούς φίλων τους

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν πέντε πτώματα, όλοι υπήκοοι Μεξικού, και αναζητείται ένα έκτο άτομο, το οποίο παραμένει αγνοούμενο μετά τη συντριβή, δήλωσε ο Τεκνάθ Σιτούλα, αξιωματούχος στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ.

Το ελικόπτερο τουρισμού της εταιρείας Manang Air απογειώθηκε από τη Σούρκε, στην περιοχή του όρους Έβερεστ, στις 10:04 (τοπική ώρα· 07:19 ώρα Ελλάδας) με προορισμό την πρωτεύουσα. Κάθε επικοινωνία μαζί του όμως χάθηκε περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Ο Φώτης Θεοχάρης στο K2: Tο βουνό που ένας στους τέσσερις δε γυρίζει πίσω

Στο Νεπάλ, χώρα όπου η αεροπορική ασφάλεια χαρακτηρίζεται ελλιπής, έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από έξι μήνες.

ΗΠΑ: Πατέρας έγινε «ασπίδα» και έσωσε την κόρη του σε αεροπορικό δυστύχημα

Οι χιονισμένες κορυφές και τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα αεροδρόμια της ασιατικής χώρας αποτελούν πρόκληση ακόμη και για τους εμπειρότερους πιλότους.

Σαν να μην έφτανε αυτό συχνά οι μετεωρολογικές συνθήκες μεταβάλλονται αστραπιαία κάνοντας τις συνθήκες πτήσης επικίνδυνες σε μια χώρα όπου ο τομέας των αερομεταφορών πάσχει από ελλείψεις, όχι μόνο στην εκπαίδευση των χειριστών, αλλά και στη συντήρηση των αεροδρομίων.

Πώς μπορεί να σε σώσει η θέση στο αεροπλάνο σε περίπτωση συντριβής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της ανησυχίας για την κατάσταση του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στο ασιατικό κράτος, έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις εταιρειών του Νεπάλ στον εναέριο χώρο της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top