Στο έλεος του καύσωνα το Μεξικό - Πάνω από 100 οι νεκροί μόνο τον Ιούνιο

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες θανάτων

Ακραίες θερμοκρασίες καύσωνα στο Μεξικό / Reuters

Σοκαριστικοί είναι οι αριθμοί που έρχονται από το Μεξικό, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 112 μόνο τον Ιούνιο εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Οι Αρχές της χώρας κάνουν λόγο για κίνδυνο αλλεπάλληλων κυμάτων καύσωνα. Ενδεικτικά, μεταξύ 12 και 15 Ιουνίου καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ με τα περιστατικά θερμοπληξίας και θερμικής καταπόνησης να ξεπερνούν τα 1.000. 

Βρετανία: Η στιγμή που μέλη της φρουράς λιποθυμούν από τη ζέστη

Η κύρια αιτία θανάτων εν μέσω του καύσωνα στο Μεξικό ήταν η θερμοπληξία και η αφυδάτωση. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στις βόρειες περιοχές της χώρας, 64 στον αριθμό στην πολιτεία Νουέβο Λεόν και άλλοι 19 στη γειτονική πολιτεία Ταμαουλίπας, που συνορεύουν με το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και εκεί ο υδράργυρος έχει εκτοξευτεί στο «κόκκινο».

Υψηλές θερμοκρασίες στο Μεξικό / AP Images

Θερμοκρασίες - ρεκόρ στο βορειοδυτικό Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικό κατέγραψε θερμοκρασία ρεκόρ 49 βαθμών Κελσίου αυτή την εβδομάδα στη βορειοδυτική πολιτεία της Σονόρα, ενώ η μέση θερμοκρασία στη χώρα στη διάρκεια του καλοκαιριού κυμαίνεται μεταξύ 30 και 45 βαθμών Κελσίου.

«Καμπανάκι» από τους επιστήμονες - Προ των πυλών η πιο ζεστή πενταετία

Οι Αρχές προειδοποιούν ότι έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την 1η Ιουλίου. Επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη επιτείνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλές θερμοκρασίες - ρεκόρ να καταγράφονται σε πολλές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η πενταετία 2023 - 2027 θα είναι πιθανώς η θερμότερη που έχει καταγραφεί αφότου τηρούνται τα σχετικά αρχεία, λόγω του συνδυασμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και του φαινομένου Ελ Νίνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top