Θρίλερ με τη διαθήκη του Μπερλουσκόνι - Ποιος κληρονομεί την περιουσία του;

Περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ η περιουσία του «Καβαλιέρε»

«Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Θρίλερ εξελίσσεται στην Ιταλία με τη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία δεν έχει ανοιχτεί ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός - που άφησε πίσω του αμύθητη περιουσία - άλλαξε τη διαθήκη του στην Κολομβία.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Συντετριμμένοι η «χήρα» και τα παιδιά του στην κηδεία

Η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν άνοιξε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου όπως είχε προγραμματιστεί, με τον συμβολαιογράφο Arrigo Roveda να αναφέρει ότι αυτό θα αργήσει λόγω γραφειοκρατίας. «Υπάρχουν έγγραφα που πρέπει να περιμένουμε, απογραφές για σύνταξη και εκτιμήσεις για ολοκλήρωση», δήλωσε. 

Όλα αυτά θα απαντήσουν στο ερώτημα πόσο αξίζει ο θησαυρός του «Καβαλιέρε»; Και ενώ η συνάντηση της Fininvest (εταιρίας του Μπερλουσκόνι) είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στη via Paleocapa, εμφανίστηκε ένα κληροδότημα για την Καραϊβική. 

Δικαιούχος φέρεται να είναι ο Μάρκο Ντι Νούντσιο από το Τορίνο. Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι ο πρώτος από τους κληρονόμους και προειδοποίησε τη Fininvest και τη Roveda πως σε άλλη περίπτωση θα ζητήσει αποζημίωση «με κατάσχεση μετοχών της εταιρίας».

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Κρυφή διαθήκη φέρεται να άφησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Κολομβία / Φωτογραφία αρχείου AP (Gregorio Borgia)

Μπερλουσκόνι: Άφησε κρυφή διαθήκη στην Κολομβία;

Την ίδια ώρα, ο Κολομβιανός φίλος του Μπερλουσκόνι Di Nunzio κάνει λόγο για «κρυφή» διαθήκη του «Καβαλιέρε» στην Κολομβία.

Ο Di Nunzio είναι επιχειρηματίας στον τομέα της ναυπηγείας και μέλος των Comites στην Κολομβία. Στην Ιταλία είναι γνωστός ως ο «συνάκτης» της λίστας «Μπούγκα Μπούγκα». Και αυτός ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους πρώτους κληρονόμους.

Υποστηρίζει ότι η  πράξη που θα έχει στα χέρια του θα είναι μια «ενσωματωμένη διαθήκη», την οποία φέρεται να υπέγραψε ο Μπερλουσκόνι στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στην Κολομβία.

Η εφημερίδα Done αναφέρει ότι η εν λόγω διαθήκη δημοσιεύτηκε πλήρης με υποσημείωση πριν από τέσσερις ημέρες από την καγκελαρία του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας. Υπογραμμίζει, δε, ότι σύμφωνα με το νομικό σύστημα δεν τίθεται σε ισχύ μέχρι να κατατεθεί στο συμβολαιογραφείο.

Σημειώνεται ότι η περιουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπολογίζεται σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top