Τιτανικός: Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε - Έχουν οξυγόνο έως την Πέμπτη

Ποιοι είναι οι πέντε επιβάτες που πήγαν να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού

Θρίλερ με τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται στον Ατλαντικό/ βίντεο AP

Θρίλερ με τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται στον Ατλαντικό εκτυλίσσεται στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών του Καναδά, από την Κυριακή.

Βρετανός δισεκατομμυριούχος σε υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στον Τιτανικό

Το μικρό τουριστικό υποβρύχιο θα επισκεπτόταν το ναυάγιο του Τιτανικού. Επέβαιναν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Το τουριστικό υποβρύχιο θα επισκεπτόταν το ναυάγιο του Τιτανικού/ ΑΡ Oceangate Expeditions

Το τουριστικό υποβρύχιο θα επισκεπτόταν το ναυάγιο του Τιτανικού/ ΑΡ Oceangate Expeditions

Το υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο για να μείνει κάτω από το νερό για 96 ώρες

Οι αρχές ενημερώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από τη διαχειρίστρια εταιρεία του υποβρυχίου, την OceanGate Expeditions, ότι αυτό έχει εξαφανιστεί, δήλωσε χθες Δευτέρα, το απόγευμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιναύαρχος Τζον Μάουγκερ του αμερικανικού λιμενικού.

«Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά» για να το εντοπίσουμε, τόνισε.

H συνέντευξη τύπου του αντιναύαρχου Τζον Μάουγκερ του αμερικανικού λιμενικού (AP Photo/Steven Senne)

H συνέντευξη τύπου του αντιναύαρχου Τζον Μάουγκερ του αμερικανικού λιμενικού (AP Photo/Steven Senne)

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση έρευνας διεξάγεται τόσο κάτω από το νερό όσο και στην επιφάνεια της θάλασσας, «περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων».

«Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή και είναι δύσκολο να διεξάγουμε έρευνα σε αυτή», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

To τουριστικό υποβρύχιο πριν την αναχώρησή του για το ταξίδι του/ φωτογραφία facebook Hamish Harding

To τουριστικό υποβρύχιο πριν την αναχώρησή του για το ταξίδι του/ φωτογραφία facebook Hamish Harding

Ο Μάουγκερ πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια και από εμπορικά πλοία.

Ποιοι είναι οι πέντε επιβάινοντες στο υποβρύχιο που αγνοείται

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο οποίος είχε κάνει και ανάρτηση για αυτό το ταξίδι. «Είμαι υπερήφανος που επιτέλους ανακοινώνω ότι μπήκα στο OceanGate Expeditions για την RMS TITANIC αποστολή ως ειδικός αποστολής στο υποβρύχιο που κατεβαίνει στον Τιτανικό. Αυτή η αποστολή πιθανότατα θα είναι η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη αποστολή στον Τιτανικό το 2023» είχε γράψει πριν από δύο μέρες σε ανάρτησή του.

Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν και ο έφηβος γιος του είναι μεταξύ των πέντε ανθρώπων που αγνοούνται στο υποβρύχιο που ξεκίνησε για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Shahzada Dawood, 48 ετών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince's Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο γιος του Sulaiman Dawood, 19 ετών, επέβαιναν στο μικρό υποβρύχιο σκάφος.

Ο βετεράνος του γαλλικού ναυτικού Πολ Χένρι Ναρζολέ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας, πιστεύεται ότι συμμετέχει στην αποστολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top