Βρετανός δισεκατομμυριούχος σε υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στον Τιτανικό

Το ταξίδι κοστίζει 250.000 δολάρια κατ' άτομο

Οι αθέατες πλευρές του «Τιτανικού» - Νέο βίντεο υψηλής ανάλυσης από το ιστορικό ναυάγιο / Βίντεο αρχείου ΕΡΤ

Ένα μικρό τουριστικό υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για περιηγήσεις στη ζώνη του ναυαγίου του Τιτανικού εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του.

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί - Δείτε βίντεο με 3D απεικόνιση

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το πλήρωμα στην ξηρά. 

ΗΠΑ: Τουριστικό υποβρύχιο αγνοείται στον Ατλαντικό

Kαταδυόμενο σκάφος της εταιρείας OceanGate Expeditions / ΑP

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Guardian στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα. 

 OceanGate

To τουριστικό υποβρύχιο που  εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό χρησιμοποιείται για περιηγήσεις στη ζώνη του ναυαγίου του Τιτανικού / ΑP

Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. 

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate. 

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. 

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα.

Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί. 

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες του υποβρυχίου είναι και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ.

Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ

O Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ / Facebook

Όπως έγραψε ο Χάρτινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής».

Ο θετός του γιος, κοινοποίησε μηνύματα αγωνίας, γράφοντας μεταξύ άλλων, «ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο. Προσευχηθείτε για επιτυχή έκβαση στην αναζήτηση».

Ο Χάρτινγκ είναι πρόεδρος της Action Aviation, μίας διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top