Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί - Δείτε βίντεο με 3D απεικόνιση

Εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο του Τιτανικού

Οι αθέατες πλευρές του «Τιτανικού». Νέο βίντεο υψηλής ανάλυσης από το ιστορικό ναυάγιο / Βίντεο αρχείου Ερτ

Το πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου, ο Τιτανικός, αποκαλύφθηκε όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

«Τιτανικός»: Οι ιστορίες των Ελλήνων επιβατών που χάθηκαν στο ναυάγιο

Η πρώτη ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του Τιτανικού, που σήμερα βρίσκεται 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) κάτω στον Ατλαντικό, δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας χαρτογράφηση βαθέων υδάτων από τη Magellan.

Δείτε το ναυάγιο του Τιτανικού σε 3D απεικόνιση

Παρέχει μια μοναδική τρισδιάστατη άποψη ολόκληρου του πλοίου και φαίνεται σαν να έχει αποστραγγιστεί τελείως το νερό! Αυτό δίνει την ελπίδα ότι θα είναι εφικτό να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη με το διάσημο πλοίο που βυθίστηκε το 1912, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι.

Η σάρωση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από την εταιρεία χαρτογράφησης σε βαθιά θάλασσα Magellan και την Atlantic Productions, η οποία γυρίζει ντοκιμαντέρ.

«Υπάρχουν ακόμη σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για το πλοίο», ανέφερε στο BBC ο αναλυτής Parks Stephenson.

Ο Τιτανικός έχει εξερευνηθεί εκτενώς από το 1985 που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο. Αλλά είναι τόσο τεράστιος, που στο σκοτάδι του βυθού οι κάμερες μπορούν να μας δείξουν μόνο ένα μικρό κομμάτι του πλοίου.

Η νέα σάρωση καταγράφει το ναυάγιο στο σύνολό του, αποκαλύπτοντας μια πλήρη άποψη του Τιτανικού. Βρίσκεται σε δύο μέρη, με την πλώρη και την πρύμνη να χωρίζονται κατά περίπου 800 μέτρα (2.600 πόδια). Ένα τεράστιο πεδίο συντριμμιών περιβάλλει το σπασμένο σκάφος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top